logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RELOOP RPA2000,DAP PALLADIUM P-1200 czy OMNITRONIC P-1000

Dymis 07 Mar 2007 11:30 2550 10
REKLAMA
  • #1 3652724
    Dymis
    Poziom 11  
    Witam
    Zastanawiam się nad kupnem tych trzech końcówek mocy...
    Nie wiem z której uzyskam lepszy dźwięk, brzmienie, dynamikę
    Co polecicie?
    Pozdrawiam

Jeżeli macie jakieś propozycje do 1500zł to chętnie skorzystam...
    BEHRINGER EUROPOWER 2500 też proszę roważyć
  • REKLAMA
  • #2 3652828
    jehowy
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Dymis użyj szukaj, było już tyle tematów na temat tych budżetówek że chyba nikomu się juz nie chce pisać. O dapie był taki duży temat wystarczy poszukać.
  • REKLAMA
  • #3 3655351
    DjHeniuu
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    Witam!!
    miałem wątpliwą przyjemność grać na reloopa końcóweczkach.... i powiem tak badziew jakich mało...
    co do omnitronika to mam podbne zdanie, ale to już nie ze swoich doświadczeć a patrzą i słuchając znajomych.... ja bym sie siestanowił nad tym dap'em i behringerem....
    pozdrawiam
  • #4 3655754
    aca
    Poziom 30  
    Ocena: 20
    Hi,
    faktycznie uzywanie funkcji szukaj wsrod "mlodziezy" to zadkosc. Ale... jesli chcesz tego uzywac 2-4 razy w roku na male domowe prywatki to Reloopy, Omnitronici tez pochodza. Jesli jednak maja sluzyc do czegos wiekszego i czesciej to omijaj takie "cos" z daleka.
    Za te pieniadze ktore masz mozesz wziasc koncowke LD system. Rownowartosc : jakosc do ceny jest bardzo dobra z plusem.
    Pozdrowienia.
  • #5 3657338
    Dziub-Dziub
    Poziom 28  
    zastanów się nad DAPem tani ale podobno fajny... Tez się zastanawiam nad jego kupnem :D:D:D
  • REKLAMA
  • #6 3657784
    Dymis
    Poziom 11  
    No właśnie słyszałem ze te DAP'y bardzo fajne są. Wzmacniacz ma służyć w domu a także na imprezach.
  • #7 3659770
    PANICZKAMIL
    Poziom 39  
    Ocena: 350
    To tylko Dap i stx.....(srakazm na maxa)....
  • REKLAMA
  • #8 3660160
    Dziub-Dziub
    Poziom 28  
    PANICZAMIL to w końcu budżetowe wzmacniacze ale DAP najlepszy z tych trzech :D
  • #9 3663042
    Dymis
    Poziom 11  
    Miałem przyjemność posłuchać DAP P-700 oraz RELOO RPA 2000 i powiem Wam szczerze, że dźwięk z RELOOP'a był bardziej dynamiczniejszy, przejrzysty i wydawało mi się, że miał lepszą "górę" Z tego co mówił sprzedawca RELOOP jest na podzespołach Toshib'y i jest lepszy od DAP'a.
  • #10 3663162
    Ky$sio
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Ja nie sugerowałbym sie tym co mówią sprzedawcy bo w większości przypadków mówią to co chcesz usłyszeć.. jeżeli to równy gość to na pewno może rozkręcić i pokazać palcem te oryginalne części...
    pozdro !
  • #11 3663211
    Dymis
    Poziom 11  
    Sprzedawca jest moim bardzo dobrym znajomym więc na pewno kitu mi nie wciśnie ;) Nawet jeżeli otworzy i pokaże mi te części to mi to nic nie da bo ja za bardzo się na tym nie znam ;)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru końcówek mocy w budżecie do 1500 zł, w szczególności modeli RELOOP RPA2000, DAP PALLADIUM P-1200, OMNITRONIC P-1000 oraz BEHRINGER EUROPOWER 2500. Użytkownicy wskazują, że Reloop i Omnitronic to tanie rozwiązania, które mogą sprawdzić się jedynie na małych, domowych imprezach, natomiast do częstszego i bardziej wymagającego użytku lepiej ich unikać. DAP PALLADIUM jest oceniany jako najlepszy z trzech wymienionych, oferując dobrą jakość dźwięku w stosunku do ceny. RELOOP RPA2000 charakteryzuje się bardziej dynamicznym i przejrzystym brzmieniem z wyraźniejszą górą, co według sprzedawcy wynika z zastosowania podzespołów Toshiby, jednak opinie na ten temat są podzielone. BEHRINGER EUROPOWER 2500 jest również brany pod uwagę jako alternatywa. Wskazano także na możliwość rozważenia końcówek LD System jako opłacalnej jakościowo opcji w tym przedziale cenowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA