logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PSpice schematy do zdejmowania charakterystyk tranzystora WE

xaver23 07 Mar 2007 23:12 2949 9
REKLAMA
  • #1 3655247
    xaver23
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Jak w temacie potrzebuje zrobić charakterystyki tranzystora WE w PSpice... potrzebuje jeszcze schematy do zdejmowania charakterystyk
  • REKLAMA
  • #2 3655369
    Marian83
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Prosze oto układ i charakterystyki wyjściowe.
    Załączniki:
    • PSpice schematy do zdejmowania charakterystyk tranzystora WE wynik.JPG (62.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • PSpice schematy do zdejmowania charakterystyk tranzystora WE uklad.JPG (12.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 3655382
    xaver23
    Poziom 17  
    dzieki, mógłbyś mi jeszcze wysłać plik .cir z PSpice :) bo też mi by sie przydał !! z góry dzieki :)
  • #5 3655385
    jdjan1
    Poziom 26  
    Ocena: 169
    Witam!

Proszę - rodzina charakterystyk wyjściowych - za darmo :D.
    Są już przykładowe nastawy i ustawiona analiza - powinna być DC Swep - zajrzyj do Setup'u.
    Resztę na podstawie tej musisz sobie opracować SAM.
    Symulacja wykonana w PSpice 8.0.

Pozdrawiam

Jan
    Załączniki:
    • Schematic1.rar (1.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 3655427
    Marian83
    Poziom 20  
    Tutaj moje pliki. Widze, że kolega juz wysłał. Może moje też sie jakoś przydadzą.
    Załączniki:
    • symulacja.zip (25.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 3656156
    xaver23
    Poziom 17  
    dziękuję Panowie.....

Mam to zadanie tylko że w CIRze... a nie schematicsie a przekonwertować sam sobie pomiędzy schematem a CIRem nie potrafię
  • #9 3656412
    xaver23
    Poziom 17  
    dziękuję za linki :d

jeślki jednak mógłbyś przesłać tego pdfa to byłbyś moim idolem :d
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 3656456
    Marian83
    Poziom 20  
    Prosze, oto ta ksiazka:)
    Załączniki:
    • Elektronika - PSpice 9-1 KsiazkaPL.zip (2.91 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła uzyskania schematów i plików do symulacji charakterystyk tranzystora WE w programie PSpice. Użytkownik potrzebował schematów oraz plików w formacie .cir do zdejmowania charakterystyk tranzystora WE. W odpowiedziach udostępniono przykładowe układy i charakterystyki wyjściowe wraz z ustawieniami analizy DC Sweep w PSpice 8.0. Podkreślono, że dalsze opracowanie symulacji wymaga samodzielnej pracy na podstawie dostarczonych materiałów. Ponadto udostępniono linki do zasobów edukacyjnych oraz książkę w formacie PDF opisującą tworzenie plików .cir i obsługę PSpice, co ma pomóc w konwersji między schematem a plikiem .cir.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA