logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w filmach na YouTube w Firefox i Explorer - jak to naprawić?

dr_grzyb! 08 Mar 2007 21:35 1047 9
REKLAMA
  • #1 3658265
    dr_grzyb!
    Poziom 11  
    Wszelkie filmiki np na youtube nie odtwarzaja mi sie z dzwiekiem po przkopiowaniu adresu do np explorera problem nadal istnieje:| co mam zrobic zeby wreszcie ruszylo:?: prosze pomozcie..
  • REKLAMA
  • #2 3658304
    misiu86
    Poziom 13  
    A próbowałeś w regulatorze głośności albo w ustawieniach przeglądarki?
  • #3 3658474
    dr_grzyb!
    Poziom 11  
    No wlasnie nie tylko ja probowalem ale i moj kolega duzo lepszy znawca ode mnie i tez nie wiedzial co jest :| moze cos zainstalowac trzeba? a ponadto f.fox po reinstalowaniu sie w sumie nie reinstalnął bo wszystkie zakladki i ustawienia byly tak samo jak przed reinstalacja mimo iz wywalilem biblioteke f.foxa. Nie wiem co sie dzieje:|
  • REKLAMA
  • #4 3658573
    misiu86
    Poziom 13  
    A od kiedy się tak dzieje?
    Próbowałeś na innej przeglądarce, np. na Operze?
    Ze sterownikami dźwięku wszystko jest ok?
    A w innych przypadkach (tzn. dźwięk nie z internetu, tylko z dysku) jest ok?
  • #5 3658591
    dr_grzyb!
    Poziom 11  
    Na operze nie probowalem jedynie na f.fox i na explorer. Ze sterownikami ok. Hmm dzieje sie tak od no jakiegos czasu dokladnie nie wiem od kiedy ale juz dosyc dawno i zaczelo mnie to irytowac bo nic nie pomagalo. Jesli chodzi o inne dzwieki to wszystko jest ok. Jeszcze jedno: jesli filmik na stronie nie jest we flash`u tylko w media player to jest i dzwiek wtedy.
  • REKLAMA
  • #6 3658650
    misiu86
    Poziom 13  
    Może to wina Flash Playera?
  • REKLAMA
  • #7 3658657
    Lilith_100
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    przeinstaluj flash playera
  • #8 3659408
    dr_grzyb!
    Poziom 11  
    Nadal nie dziala:| cos sie widac konkretnie pokrzaczylo. Macie jeszcze jakies pomysly?
  • #9 3660478
    misiu86
    Poziom 13  
    Może reinstalacja sterowników od dzwięku?
  • #10 3676829
    dr_grzyb!
    Poziom 11  
    Streowniki nic do tego nie maja. dzieki za porady, ale juz sobie poradzilem, poprostu trzeba bylo zrobic odpowieni wpis do rejestru:
    Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]
    "midimapper"="midimap.dll"
    "wavemapper"="msacm32.drv"
    "aux"="wdmaud.drv"
    "wdmaud.drv"="wdmaud.drv"
    "wave"="wdmaud.drv"
    "mixer"="wdmaud.drv"
    "midi"="wdmaud.drv"

Dzieki temu wszystko gra :)
    Pozdrawiam i temat zamykam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył braku dźwięku podczas odtwarzania filmów na YouTube w przeglądarkach Firefox i Internet Explorer. Dźwięk działał poprawnie w innych aplikacjach i przy odtwarzaniu plików lokalnych, a także gdy film był odtwarzany przez Windows Media Player zamiast Flash Playera. Próby reinstalacji Flash Playera oraz sterowników dźwięku nie przyniosły efektu. Ostateczne rozwiązanie polegało na dokonaniu odpowiednich wpisów w rejestrze systemu Windows, które przywróciły prawidłowe mapowanie sterowników dźwięku (midimapper, wavemapper, aux, wave, mixer, midi) do właściwych plików DLL i sterowników systemowych, co umożliwiło poprawne odtwarzanie dźwięku w przeglądarkach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA