logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LITE-ON XJ-HD166S DVD - jak naprawić trzeszczący silniczek?

neoox 09 Mar 2007 21:13 929 3
REKLAMA
  • #1 3661502
    neoox
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Otóż napęd odmówił posłuszeństwa (przestał czytać płyty), myślałem, że to wina lasera, lecz zauważyłem iż silniczek w ogóle nie może wystartować.
    Rozkręciłem napęd i sprawdziłem laser i sobie świeci, więc to chyba nie jego wina.
    Silniczek jednak podczas kręcenia ręką wydaje wyraźny odgłos trzeszczących śrutów.
    Nie bardzo wiem czy można coś z tym zrobić i jak go rozkręcić ? Zamieszczam skany silniczka, cyfrówki chwilowo nie posiadam, a z zdjęcia z komórki szkoda zamieszczać.
    Proszę o pomoc.
    LITE-ON XJ-HD166S DVD - jak naprawić trzeszczący silniczek?LITE-ON XJ-HD166S DVD - jak naprawić trzeszczący silniczek?
    Moderowany przez TONI_2003:

Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej.
    Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich, a przynajmniej powinno być.
    Choć jakoś nie mogę się przekonać do tego obserwując co poniektórych ...
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

• REKLAMA
  • #2 3661537
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Ten odgłos śrutu to normalne.Silniczek się kręci jak włożysz płytę ?
  • REKLAMA
  • #3 3661634
    telemah
    Poziom 27  
    Ocena: 62
    Zależy jaki jest ten silniczek, ale często się zdarza że jedna z cewek się odklei urwie i zaczyna luźno latać w środku.Miałem tak z nagrywarą LG.Zrób to co ja wystaw na alledrogo jako uszkodzony kup sobie za to piwo i idź do jakiegoś komisu po "nowy" napęd, naprawa nie warta świeczki.Używane DVD w dobrym stanie dorwiesz za jakieś 30pln.Zresztą ile ma kosztować skoro nowy napęd DVD kosztuje ok 70zl.

Pozdrawiam
  • #4 3662532
    neoox
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Stwierdziłem, że kupie dziś nowy napęd DVD. A ze starego zawsze jakieś części pozostaną. Prosze o zamknięcie tematu, bo za 65 pln (wersja OEM) to szkoda sobie głowy zawracać.
REKLAMA