Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z wysyłaniem poczty na onecie.

zabka1 11 Mar 2007 15:39 2660 5
  • #1 11 Mar 2007 15:39
    zabka1
    Poziom 2  

    Witam
    Mam następujący problem z wysyłaniem poczty email z onetu.
    Nie można połączyć się z serwerem smtp. Uwierzytelnianie jest włączone.
    Problem występuje od 8 marca.
    Przedstawiam oto opis błędu:
    Wysłanie listu nie powiodło się 2 razy. Podejmowane będą kolejne próby wysłania...
    Szczególy błędu:
    Błąd podczas łączenia z serwerem SMTP: Cannot connect to SMTP server 213.180.130.20 (213.180.130.20:25), connect error 10060


    Problem występuje tylko i wyłącznie na onecie i niezależnie od tego czy jest poczta wysyłana z konta onetu na stronie, czy też za pomocą programu do wysyłania poczty (Outlock, Listonosz).
    Pozdrawiam.

    0 5
  • Pomocny post
    #2 12 Mar 2007 01:13
    Józef18
    Poziom 32  

    W Outlock Express masz tak konfigurację:
    pop3.poczta.onet.pl
    smtp.poczta.onet.pl
    Zaznaczona opcja Serwer wymaga uwierzytelniania. ?

    Pozdrawiam
    Józef

    0
  • Pomocny post
    #3 12 Mar 2007 06:26
    marek216

    Poziom 43  

    :arrow: Józef18

    czytaj dokładnie

    Cytat:
    Problem występuje tylko i wyłącznie na onecie i niezależnie od tego czy jest poczta wysyłana z konta onetu na stronie


    i co to ma do tego :

    Cytat:
    W Outlock Express masz tak konfigurację:
    pop3.poczta.onet.pl
    smtp.poczta.onet.pl
    Zaznaczona opcja Serwer wymaga uwierzytelniania. ?


    ustawień na www nie zmienia :!:

    Onet tak ma jak działa to dział a jak sie wali to na całego - sam kiedyś używałem konta na oncie twierdząc, że jest The Best. Obecnie mam skrzynkę na elektroda.net

    0
  • Pomocny post
    #4 12 Mar 2007 11:58
    leonov
    Poziom 40  

    Ewidentnie wina leży po stronie serwera napisz do Nich z prośbą o wyjaśnienie (tylko z innego kona ;-) )

    Ps. też polecam konto na elektroda.net !

    Pozdrawiam.

    0
  • #5 19 Mar 2007 23:37
    zabka1
    Poziom 2  

    dziękuje za podpowiedzi! próbowałam wszystkiego . efekt był taki że wysyłać i odbierać mogłam tylko ze strony www,, a program "listonosz"tylko przyjmował wiadomości więc go usunełam! pozdrawiam wszystkich!

    0
  • #6 20 Mar 2007 07:29
    mczapski
    Poziom 38  

    A więc ja także mam nierozwiązany problem korzystania z poczty onet-u. Dotyczy to jednego (na razie) komputera. Próby wyjaśnienia sprawy w onet to absolutne zero reakcji. A jeśli była to pouczenie, że pytania należy kierować w inne miejsce, które milczy. Zagadnienie dotyczyło przeglądarki Opera i Eksplorer. Ostatnio udało się dostać na konto z Eksplorera ale reguł brak.

    0