logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Onet Poczta nie odbiera maili – Outlook Express i webmail, brak nowych wiadomości

esiox 17 Lip 2006 09:02 4812 7
REKLAMA
  • #1 2826824
    esiox
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    wiec problem jest dość nie zrozumiały,nie działa mi poczta email (Outlook Express),nawet wchodząc na pocztę email przez www tez nie działa można sie załogować ale nie odbiera mi meili,wysłałem z innego adresu meilowego i tez nic.Ostatni raz wszystko działało jak u kuzyna na komputerze odbierałem meile i tak od piątku nic nie dochodzi do mnie (Outlook Express) w zasadzie poprawnie laczy się z smpt,i pop tylko gdzie te wszystkie meile ?

Moderowany przez LEM:

Przeniesiono z Sieć Internet, Sieci LAN WLAN

• REKLAMA
  • #2 2827062
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    Też mam problem z kontami na onecie - w czwartek rano serwer "wyłożył się" całkowicie. Dzisiaj chodzi od czasu do czasu, wiadomości ściąga nie po kolei, wyrzuca błędy. Myślę ze to wina po stronie onetu.
  • REKLAMA
  • #3 2877791
    esiox
    Poziom 21  
    Temat założyłem : 17 Lip 2006 09:02 i do dzis poczta nie odbiera i nie wysyla meili i tak powoli uswiadamiam sobie ze juz chyba nic nie da sie zrobic kilka krotnie pisalem do aministracji poczty w tej sprawie ale bez skutku,czy jest jaka nadzieja ?
  • #4 2878090
    escape_20
    Poziom 11  
    Jeśli chodzi o temat poczty na onecie, to moge napisać tylko tyle, że wina leży po stronie "Onetu" ostatnimi czasy mają ciągle kłopoty z serwerem, niedawno nawet gdzies w sieci wyczytałem, że sam "Onet" przyznał iż ich serwer szwankuje i będą pojawiać sie problemy z działaniem poczty, Ja polecam konto na Tlenie lub Inerii, zawsze działa bez problemu, a i interfejs samej skrzynki jest miły dla oka.
  • #5 2878168
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6545
    Jak u kuzyna na kompie dodałeś swoje konto do outlooka to on ci wszystkie maile ściąga i usuwa z serwera.
  • REKLAMA
  • #6 2879795
    esiox
    Poziom 21  
    nie dodawałem konta do outlooka u kuzyna wchodziłem przez www, zmieniałem hasło ale dalej nic, zależy mi na tym adresie email,na ten adres dokonywałem masę rejestracji utrzymuje tez wszelkie kontakty pod tym adresem
  • #7 2907377
    monia051088
    Poziom 12  
    a po dodaniu konta na outlooku zaznaczyles potem taki maly znaczek doyczacu uwierzytelniania?
  • REKLAMA
  • #8 2907572
    cackoarek
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    Mnie się wogule wydaje że poczta Onet'owska coraz bardziej pogarsza jakość swoich usług. Nie będę już nawet wspominał o strasznej ilości spamu który nie zostaje wychwycony przez (jak oni to nazywają) "filtr antyspamowy". Co chwila jest jakiś problem, strasznie wolno trwa doręczanie i wysyłanie maili.
    I pomyśleć że kiedyś tam miałem konto :?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z odbieraniem poczty e-mail na koncie Onecie, zarówno przez Outlook Express, jak i webmail, gdzie mimo poprawnego logowania i połączenia z serwerami SMTP i POP, nie pojawiają się nowe wiadomości. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzają awarie serwerów Onecie, które powodują nieregularne działanie poczty, błędy w pobieraniu wiadomości oraz opóźnienia w dostarczaniu i wysyłaniu maili. Wskazuje się, że problem leży po stronie infrastruktury Onecie, co potwierdził sam operator. Zalecane jest rozważenie alternatywnych dostawców poczty, takich jak Tlen czy Ineria, które oferują stabilniejsze usługi i przyjazny interfejs. Poruszono także kwestię możliwego usuwania wiadomości z serwera przez inne urządzenia, jednak autor wykluczał takie działania. Dodatkowo zauważono pogarszającą się jakość usług Onecie, w tym nieskuteczność filtra antyspamowego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA