logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd 530 przy wysyłaniu poczty z Onet - jak włączyć autoryzację SMTP?

waco 22 Wrz 2006 08:18 21612 6
REKLAMA
  • #1 3045011
    waco
    Poziom 28  
    Ocena: 92
    Nic nie bylo zmieniane w kofiguracji i przestalo wysylac poczte.

Nie można wysłać wiadomości, ponieważ serwer odrzucił adres e-mail nadawcy. Adres e-mail nadawcy to: „jpkucharski@poczta.onet.pl”. Temat '', Konto: 'Zakład', Serwer: 'smtp.poczta.onet.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '530 4.7.1 For MAIL FROM address <jpkucharski@poczta.onet.pl> policy analysis reported: Nieprawidlowa KONFIGURACJA programu pocztowego, wlacz AUTORYZACJE: http://poczta.onet.pl/autoryzacja/', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 530, Numer błędu: 0x800CCC78

Nie można wysłać wiadomości, ponieważ serwer odrzucił adres e-mail nadawcy. Adres e-mail nadawcy to: „jpkucharski@poczta.onet.pl”. Temat 'Odinstaluj', Konto: 'Zakład', Serwer: 'smtp.poczta.onet.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '530 4.7.1 For MAIL FROM address <jpkucharski@poczta.onet.pl> policy analysis reported: Nieprawidlowa KONFIGURACJA programu pocztowego, wlacz AUTORYZACJE: http://poczta.onet.pl/autoryzacja/', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 530, Numer błędu: 0x800CCC78
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3045025
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Witam. Wszystko masz napisane w podanym linku. Musisz włączyć autoryzację. Z jakiego programu pocztowego korzystasz?
    Jeśli Outlook Express, zobacz tu: http://poczta.onet.pl/autoryzacja/#outlook
    Jeśli Microsoft Office Outlook , zobacz tu: http://poczta.onet.pl/autoryzacja/#msoutlook
    Cytat:
    Nic nie bylo zmieniane w kofiguracji i przestalo wysylac poczte.

W Windowsie czasem dzieją się różne rzeczy. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3046462
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 674
    w moim przypadku ,okazało się że admin zablokował port 25
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 6017691
    strobik
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    witam

mam konto @OP.pl

w moim przypadku autoryzacja nie pomogła, mam wszystko ustawione według tego opisu, ale przy wysyłaniu dostaję komunikat :

odrzucono adres odbiorcy invalid Elho bład 553

wie ktoś może dlaczego tak jest?
    odbieram listy normalnie, tylko wysyłać nie chce, sprawdzałem wszystko 5 razy, nawet poprosiłem kumpla który ma outlocka tak jak ja żeby mi print screeny ustawien przesłał i mam tak samo, jemu działa u mnie nie. inne konta ( interia, o2) działają.
  • #6 6017885
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10456
    Przeciez masz podany powod bledu, serwer nie pozwala wyslac poczty na dany adres.
  • #7 6018870
    strobik
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    dzięki za bardzo precyzyjna odpowiedz.

Problemem było to (błąd 553) że nazwa komputera była identyczna jak to co mam przed małpą w mailu.
    Wystarczyło zmienić nazwe komputera i działa bez problemu.

tutaj opis

Link

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem błędu 530 przy wysyłaniu poczty z serwera smtp.poczta.onet.pl wynika z braku włączonej autoryzacji SMTP w programie pocztowym. Serwer odrzuca wiadomości z powodu nieprawidłowej konfiguracji, wymagając aktywacji autoryzacji zgodnie z instrukcjami dostępnymi na stronie Onet. W przypadku Outlook Express i Microsoft Office Outlook dostępne są szczegółowe poradniki konfiguracji. Dodatkowo, w niektórych sytuacjach administrator mógł zablokować port 25, co uniemożliwia wysyłkę. Inny problem, błąd 553, może wynikać z konfliktu nazwy komputera z nazwą użytkownika w adresie e-mail; zmiana nazwy komputera rozwiązuje ten problem. Autoryzacja SMTP jest kluczowa dla poprawnego działania wysyłki poczty na serwerach Onet.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA