logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SEAT TOLEDO 1997 - Moduł komfortu a sterowanie szybami i programowanie pilota

OWAL 12 Mar 2007 08:30 4549 4
REKLAMA
  • #1 3669465
    OWAL
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich kolegów,którzy mogli by pomóc w moim temacie,a minowicie:
    Czy moduł komfortu jest jednoczesnie sterownikiem elektrycznych szyb?Czy szyby mają swój osobny sterownik ?.Kiedyś coś mi skwierczało w tym module( coś nie moge znalezć podobnego tematu.I następna sprawa czy w/w moduł ma wpływ na programowanie pilota na podczerwień? , bo też mam problemy z zaprogramowaniem pilota.Wyczytałem kiedyś na forum że często nie wytrzymują kable na łączeniu z drzwiami ( U mnie masakra , wymieniłem wszystki kable częśc była zklejona od spięcia )Proszę o pomoc jeżeli ktoś wie coś na ten temat , ktoś miał podobny problem będe bardzo wdzięczny.
    Pozdrawiam Tomek
  • REKLAMA
  • #2 3671468
    grabek
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Tomek ja mam taki sam problem ale z jedna elektryczna szyba od kierowcy, jak ja chce opuszczac to tez mi cos skwierczy w sterowniku pod tylna kanapa, a co do kluczyka to tak samo jak ty nie moge go zaprogramowac. i jak rozwiazales kolego ta usterke bo ja jestem tez ciekawy??
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3673065
    OWAL
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam kolege
    Fajne że nie jestem osamotniony w tym temacie,że jest osoba o podobnych problemach.U ciebie może byc to co u mnie - kable w łaczniku dzwi ( gumowy łacznik o w nim kable chyba jak się nie myle to z 15 kabli) prawdopodobnie są przerwane lub mają spięcie,zobacz te drzwi co masz problem z nimi.Wyczytałem to na forum że VW i Seat mają tam słaby punkt i to się sprawdza.A ja narazie do niczego nie doszłem :cry: .Czekamy nadal na innych kolegów może z podobnymi problemami.
    Pozdrawiam wszystkich Tomek
  • REKLAMA
  • #4 5079275
    angytyl
    Poziom 10  
    witam ja mam ten sam problem dzisiaj naprawilem szybe w dzwiach kierowcy kable sie przerwaly w gumowym laczniku ale pilota nie idzie zakodowac zeby nie wiem co niech ktos pomoze!!!!!
  • #5 5080515
    ARTURG14
    Poziom 19  
    Ocena: 112
    prubować czasami wychodzi za 5 razem 5 sek w prawo 3 razy po 1 sek w lewo zamknij i 3 razy otwórz."Komfort" niema nic wspólnego
REKLAMA