logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polonez Caro 1,6GLI nie świecą kontrolki, światła mijania

rkarb 13 Mar 2007 09:10 3052 5
REKLAMA
  • #1 3673311
    rkarb
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!
    W Polonezie Caro 1,6GLI 1996r po załączeniu zapłonu nie świecą się żadne kontrolki (bezpiecznik dobry). Nie działają światła mijania, drogowe, cofania. Działają (łącznie z kontrolkami, gdy są): światła pozycyjne, kierunkowskazy, awaryjne, wycieraczki, spryskiwacze, klakson, radio, oświetlenie wnętrza. Gdzie szukać usterki? Będę wdzięczny za każdą radę, bo to ukochane autko mojej córki!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3673589
    andrzejelektryk
    Poziom 19  
    Ocena: 100
    spróbuj jeszcze raz sprawdzić bespieczniki ale wyjmij je i sprawdz miernikiem czy mają przejcia bo nieraz gołym okiem nie widać ze są przepalone
  • REKLAMA
  • #3 3674077
    rkarb
    Poziom 11  
    Od tego zacząłem - wszystkie bezpieczniki sprawdziłem omomierzem. Dzisiaj po pracy kolejna próba, tylko, gdzie szukać?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3675258
    andrzejelektryk
    Poziom 19  
    Ocena: 100
    zacznij od przekazników świateł czy dochodzi do nich napięcie
  • REKLAMA
  • #5 3675271
    Marcinek750
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 4
    Wymien zaroweczki od tej lampki i bedzie dzialac a moze tylko sie wysunela

Dodano po 14 [sekundy]:

Wymien zaroweczki od tej lampki i bedzie dzialac a moze tylko sie wysunela
  • #6 3676560
    rkarb
    Poziom 11  
    Po nitce do kłębka i znalazłem! Uszkodzony wyłącznik zapłonu - ma trzy bolce załączające niezależnie trzy obwody, jeden był uszkodzony. Można wymienić samą kostkę elektryczną, ja zdecydowałem się na wymianę całości. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za zainteresowanie tematem!
REKLAMA