logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sterować 8 silnikami krokowymi z palmtopa iPAQ lub MDA?

shazzy 13 Mar 2007 13:16 1260 5
  • #1 3673869
    shazzy
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Tak jak w temacie potrzebuje od poczatku do konca informacji jak zrobic isterowac silnikami krokowowymi np 8 z ipaqa
  • #2 3674253
    bugger
    Poziom 20  
    Ocena: 24
    mam dokumentacje jak zbudowac robota ze sterowaniem z palma, moze cie zainteresuje, jest tam tez link do softu do niego, ale niepamietam czy silniki zastosowane byly zwykle DC lub krokowe, jak chcesz to wstawie na forum
  • #4 3674750
    shazzy
    Poziom 14  
    bugger napisał:
    mam dokumentacje jak zbudowac robota ze sterowaniem z palma, moze cie zainteresuje, jest tam tez link do softu do niego, ale niepamietam czy silniki zastosowane byly zwykle DC lub krokowe, jak chcesz to wstawie na forum

podjerzewam ze masz to samo co ja a tam jest gotowy uklad o kupienia bardzo drogi a ja chce prosty program moze byc dosowy np moge dos s pod palma ruszyc ktory mi bedzie sterowal portami palma tylko tu musi bc ktos kto zna tematyke ja kwyglada sprawa z emulowaniem protow rs lpt np albo usb na palm i jak wyprowadzic sygnal i jak wogole sterownikz tym z grac i zrobic
  • #5 3706065
    bugger
    Poziom 20  
    Ocena: 24
    w zalaczniku dokumentacja, wykozystany jest port podczerwieni do komunikacji z robotem, ale jest tez opis konstrukcji palma
    Załączniki:
    • Using Your Pda To Control Your Robot.pdf (4.82 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 3734175
    shazzy
    Poziom 14  
    wielkie dzieki musze tylko poczekac za punktami ;(
REKLAMA