logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uszkodzone dyski Seagate ST31277A i ST36421 - naprawa czy sprzedaż?

maciekf 28 Wrz 2003 20:14 1287 4
REKLAMA
  • #1 342195
    maciekf
    Poziom 2  
    Mam 2 uszkodzone dyski Seagate - pierwszy 1,2GB (ST31277A) i 6,5GB (ST36421).
    Ten pierwszy nie wiem czemu ale nie działa. Słychać jak się rozpędza i zatrzymuje. Bios go nie wykrywa. Zepsuł się podczas normalnego działania.
    Drugi zepsuł się po podłaczeniu do niego kabla zasilającego w którym były pozamieniane kable od zasilacza - czerwony z żółtym :evil: W tym to pewnie elektronika nie wytrzymała :) Oba służyły mi jako dyskietki i troche mi ich szkoda. Czy warto je naprawiać a jak nie to gdzie skupują takie dyski we Wrocławiu i ile mi mogą za nie dać?
  • REKLAMA
  • #2 342198
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    Na giełdzie komputerowej na Wybrzeżu Wyspiańskiego we Wroclawiu. W radiowęźle się dokładnie dowiesz. Ale tego pierwszego nie będą chcieć raczej ten drugi tylko.
  • REKLAMA
  • #3 343749
    CoolB
    Poziom 12  
    Witam.
    Mam problem z dyskiem. Najprawdopodobniej padla elektronika.
    Orientujesz sie moze, gdzie naprawiaja takie dyski we Wrocławiu?
    Pozdrawiam.

CoolB
  • REKLAMA
  • #4 343771
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    Niestety nie.
  • #5 343901
    music
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Sporo dyskowych staroci można kupić na giełdzie elektronicznej przy ulicy Robotniczej na przeciwko placu na dworcu świebodzkim w niedziele.Sprzedawca najczęściej jest poinformowany co "leży" w konkretnym dysku.Więc można coś wybrać.
REKLAMA