logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-P55BT - ERROR 80 przy parowaniu Bluetooth z telefonem

fatzo 17 Mar 2007 10:01 9321 8
REKLAMA
  • #1 3686671
    fatzo
    Poziom 2  
    Czy ktos moze spotkal sie z podobnym problemem ? Podczs uwierzytelniania z telefonem po bluetooth wyswietla sie sie ERROR80 i parowanie sie nie udaje. Dzieje sie tak na wszystkich 6 pozycjach dla telefonow. W instrukcji kaza odlaczyc zasilanie - nie pomaga. Reset przyciskiem pod panelem tez nie. W instrukcji pisza cos o FLASH ROM problem. Czy to juz tylko serwis, czy po gwarancji da sie to gdzies naprawic ? Pozdrawiam, Piotr
  • REKLAMA
  • #2 3691835
    noboin
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Witam,

Naprawisz to w każdym autoryzowanym serwisie PIONEER-a.

Pozdrawiam,
    Przemek
  • REKLAMA
  • #3 3693043
    fatzo
    Poziom 2  
    Tez tak myslalem i poszedlem do takowego w Poznaniu przy Składowej 5 i pan w zlotej bransolecie powiedzial ze niestety :( Kupilem z netu, z nie nasza gwarancja wiec nie honoruja, a odplatnie odmowili ?!? Jesli ktos podpowie kto i gdzie w wlkp to z gory dzieki.
  • #4 3693395
    noboin
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Witam,

W Wielkopolsce nie wiem, ale w Katowicach (dochodzi koszt ewentualnej przesyłki) tu: http://www.audio-video.slask.pl/ zrobią Ci to napewno.

Pozdrawiam,
    Przemek
  • REKLAMA
  • #5 4898317
    AWW
    Poziom 2  
    Witam. Przepraszam, że odgrzewam stary temat, ale mam takie samo radio i coraz częściej również mi wyskakuje Error 80. Telefon łączy się bez problemu, ale czasem gdy ktoś zadzwoni, to za kilka sekund wyskakuje ten błąd i rozłącza dźwięk. Zdejmuje na chwile panel, a po ponownym połączeniu już jest wszystko ok. Chciałem zapytać Fatzo, czy naprawił to u siebie? Mi już skończyła się gwarancja, więc może ktoś wie jaki jest koszt takiej naprawy? Może ktoś wie co może powodować taki błąd? Wyczyszczenie książki i reset nic nie daje. Robie go zgodnie z instrukcją, ale wg niej po całkowitym resecie powinno mi się uruchomić demo, a u mnie tego nie ma. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
  • #6 4899846
    fatzo
    Poziom 2  
    Witam, udało mi się nakłonić sprzedającego do zawiezienia radia do serwisu niemieckiego. Choć czekałem na radio 3 mies. sic ! to dostałem naprawione. Podobno wymienili moduł Bluetooth. Później nie miałem już tego problemu. Ciągle mam to radio, leży w garażu jakieś pół roku, bo sprzedałem auto i nie mam gdzie go wsadzić :) Wydaje mi się, że każdy serwis Pioneer w PL powinien to przyjąć za drobną opłatą :), ale i tak raczej wyślą do naprawy do Niemiec. Pozdrawiam i powodzenia :)
  • #7 4901526
    AWW
    Poziom 2  
    Dzięki za szybką odpowiedź. Ja też podejrzewam, że to musi być coś z tym modułem, ponieważ zawsze gdy wyskakuje mi ten błąd to w telefonie pojawia się ustawienie głośności, mimo że radio nie ma do tego dostępu. Zastanawia mnie tylko, dlaczego pojawia się to tylko przy pierwszym połączeniu i to nie zawsze? Ja jestem bardzo zrażony wszelkimi autoryzowanymi serwisami, a szczególnie ich cennikami. Może znacie w Lublinie fachowca, który pomógłby mi z tym problemem w realnej cenie?
    Pozdrawiam.
  • #8 7136200
    0rafal0
    Poziom 11  
    Ocena: 32
    Witam, czy zna ktoś rozwiązanie taki problem??
    Posiadam odtwarzacz pionieer 85bt, i dzieje się tak, że telefon się łączy i od razu rozłącza. Czy ktoś ma na to jakiś sposób?
    pozdr
  • REKLAMA
  • #9 10355926
    R_3_M
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Czy ktoś wie gdzie znajduje się moduł bluetooth w tym radiu (panel czy radio)?

Dodano po 2 [minuty]:

Próbował ktoś wymienić sam panel na inny i czy problem z ERROR80 zniknął?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problem z radiem samochodowym Pioneer DEH-P55BT, polegający na pojawianiu się błędu ERROR 80 podczas parowania Bluetooth z telefonem, co uniemożliwia poprawne połączenie. Standardowe metody resetu i odłączenia zasilania nie rozwiązują problemu. W instrukcji wspomniano o możliwym problemie z pamięcią FLASH ROM. Naprawa wymaga serwisu, jednak autoryzowane serwisy w Polsce często odmawiają naprawy poza gwarancją lub kierują do serwisu w Niemczech, gdzie wymieniany jest moduł Bluetooth, co skutecznie eliminuje błąd. Problem może objawiać się także podczas połączeń telefonicznych, gdy dźwięk jest rozłączany po kilku sekundach. Wymiana modułu Bluetooth jest wskazywana jako skuteczne rozwiązanie. Pojawiły się pytania o lokalizację modułu Bluetooth w urządzeniu oraz możliwość samodzielnej wymiany panelu w celu usunięcia błędu. Koszty naprawy i dostępność fachowców poza autoryzowanymi serwisami są kwestią otwartą.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA