logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Próba budowy flowera. Skuteczny patent. Jak zrobić?

grabczes16 18 Mar 2007 21:10 1389 2
REKLAMA
  • #1 3693123
    grabczes16
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    witam przez cala niedziele czytalem forumowiska o flowerach i od tej calej wiedzy mi sie w glowie popier...!!!czy moze mi ktos doradzic co do skutecznego patenta na budowe!!!Nie wiem czy zrobic to cudo na lustrze skanujacym(zewnetrznym) czy tez w zamknietej obudowie!!!z wielu opini wynika ze wiekszosc ludzi stosuje zarowki h4 i ja tez bym taka zastosowal,co do soczewy to mam taka od rzutnika szkolnego ma jakies 9 cm a ogniskowosci pewnie bedzie miala jakies 20 cm!!!obudowa pewnie bedzie z obudowy od kompa podzielonej na pol bo plastik nie wytrzyma!!!tarcza z lusterkami byla by z blachy tylko nie wiem czy robic cala z lusterek 1cmX1cm czy tylko na brzegach jak do tunnela duo bo bardzo mi sie tez podobal ten efekt!!!Tylko mam jeden rebus a mianowicie sterownik silnika nie szukalem za bardzo schematow ale podobna to jest najmniejszy problem!!!gdy by ktos byl tak laskawy chociaz pokierowac mnie co do dalszych wizji tego urzadzenia bylbym bardzo wdzieczny!!!dzieki wielkie pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #2 3700448
    grabczes16
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    prosze pomozcie mi co do wyboru techniki w jakiej ma wykonac to cudo!!!pozdrawiam
  • #3 3760312
    DJ_Swierszczu
    Poziom 17  
    To jest zależne tylko od Ciebie czy chcesz zrobić lusterko skanujące żeby efekt był widoczny w różnych miejscach, tj przemieszczał się, czy też wystarczy Ci żeby kręcił się wokoło w rytm muzyki na przykład. Wiadomo, ta druga metoda jest prostsza w chyba tańsza. Szukając sterownika zajrzyj na temat "reflektory PAR czy soczewki" tam jest sporo przydatnych informacji :)
REKLAMA