logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SC 441 w Aficio 700 wycierajace sie mieszadlo developera

jcus 21 Mar 2007 17:01 1393 4
REKLAMA
  • #1 3703318
    jcus
    Poziom 10  
    Czy ktos ma moze sposob na wycierajace sie mieszadlo developera i wysypujacy sie developer oraz blokujacy sie developing unit. Dodam ze dorobilem sobie nowe mieszadelko i ciagle musze zmieniac lozysko z simeringami. Mam na serwisie kilka takich maszyn i z kazda dzieje sie to samo.

Moderowany przez kosmita:

Zmieniłem temat. Pisz po polsku, używaj polskich znaków diakrytycznych.
    Wpis dokonany w dniu: 2007-03-21 o godzinie: 18:15

• REKLAMA
  • #2 3704211
    Calculus
    Poziom 25  
    Ocena: 11
    Ja ostatnio w takiej maszynie miałem zatarte łożysko kulkowe mieszadła, sprawdzałeś?
  • REKLAMA
  • #3 3704430
    spajder
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    A sprawdziłeś łożyska na wałkach magnetycznych czy nie są zatarte?
  • REKLAMA
  • #4 3704593
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 832
    Niestety... to chyba najsłabszy punkt tego "kombajna" :-( Najlepiej co jakiś czas profilatycznie wymienić komplet łożysk , bo później zakup silnika lub kompletu mieszadeł to mało przyjemny wydatek...

C.
  • #5 3704800
    jcus
    Poziom 10  
    Jest tylko maly problem bo nie da sie zamowic samego mieszadla, jak np w Feniksach. Dostepna jest cala sekcja developingu za ladnych pare zlotych. Dorobilem sobie sam walek mieszadelka z extra stali w dodatku azotowany i tez po jakims czasie uszczelki go zniszczyly. Wydaje mi sie ze jest to wina tonerow podrobek, choc widzialem na zachodzie ksera z uszkodzona sekcja i oryginalnym tonerem w srodku.A co do niszczacych sie silnikow to tez mam na nie sposob.
REKLAMA