logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tani odtwarzacz MP3 do 100 zł, min. 1 GB – Wasze doświadczenia i polecane modele

Zlad Kopcirurka! 21 Mar 2007 17:34 3888 14
REKLAMA
  • #1 3703453
    Zlad Kopcirurka!
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam chciałbym kupić tani odtwarzacz mp3 do 100 zł lub taniej jak się da, o pojemności niemniej niż 1 gb, chodzi mi zebyście przytoczyli swoje doświadczenia z takim sprzetem niskiej półki kto miał nap odtwarzacz za 50 zł i jak mu sie sprawuje.
    Moderowany przez lechm56:

Przeniesiono z Audio

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3704294
    poeta5
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    Dużo by opowiadać miałem chińczyka i sie zepsuł ta kretyńska dźwigienka do zmiany utworu.......... noi jakość hehe śmiech na sali..... odpuść sobie takie sprzęty moja rada
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3704353
    Mamber
    Poziom 21  
    Ocena: 22
    wstukaj sobie 1gb mp3 na allegro i wyskoczy Ci tego cała masa.
  • #4 3704928
    Zlad Kopcirurka!
    Poziom 13  
    poeta5 napisał:
    Dużo by opowiadać miałem chińczyka i sie zepsuł ta kretyńska dźwigienka do zmiany utworu.......... noi jakość :) śmiech na sali..... odpuść sobie takie sprzęty moja rada

mógłbyś rozszerzyć myśl czy tylko posta sobie nabiłeś?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3704966
    Mamber
    Poziom 21  
    Chodziło mu poprsotu o to ze za taka cene nie dostanie sie nic rewelacyjnego jakosciowo... Taki sprzez zazwyczaj jest mało wytrzymaly i trzeba sie z nim obchodzic po ludzku.
  • Pomocny post
    #6 3706785
    Pavloor
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Jest ich mnóstwo i to jest wybór jak "chybił trafił" ja mam monbeq ma juz 3 lata ale jest wporządku a rzucałem ją kilka razy o podłoge ^^
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 3712977
    poeta5
    Poziom 23  
    Nie mówię o samej jakości mechanicznego wykonania takich odtwarzaczy, ale o jakości dźwięku jaki oferują a naprawdę jest koszmarny jak widzę jak dużo ludzi ma w Polsce takie właśnie odtwarzacze to dochodzę do wniosku ze mieszkańcy tego kraju, są głusi jak PIEŃ!! Nie czepiam się samego formatu mp3 który jest naprawdę kiepski ale konkretnie tych odtwarzaczy. Ostatecznie jeżeli musisz kupować takie coś to szukaj marki samsung(ale nie pamięci samsung jak to na głupich aukcjach piszą) ale całego odtwarzacza marki samsung, lub iRiver to chyba najlepsze sprzęty jakie słyszałem z tego kalibru
  • Pomocny post
    #8 3712983
    Mamber
    Poziom 21  
    Lepiej napisz mu tu cene takiego modelu a pozniej sugeruj:)
  • Pomocny post
    #9 3713413
    poeta5
    Poziom 23  
    Ja delikatnie sugeruje, że za 100zl odtwarzacza nie da się kupić, a tylko jego marną imitację, i dbam o kieszeń kolegi bo porostu nie widzę sensu wyrzucania pieniędzy w błoto
  • #12 3719281
    Zlad Kopcirurka!
    Poziom 13  
    miałeś już styczność z pentagramem? czy tylko znaczek mówi Ci niekupuj? bo mi sieie podoba :) taki dyjabelski :D

ciekawe za ile pojdzie tem samsung... nie zależy mi na wyglądzie - w koncu to ma grać i leżeć w kieszeni

- o co chodziło z tym zgłaszaneiem do moderatora? co napisałem źle???
  • #13 3722658
    poeta5
    Poziom 23  
    Słyszałem mp4 pentagrama = koszmarna jakość, chodzi o to ze pentagram zleca to chińczykom wykonanie mp3 i nie projektuje sam urządzeń, wiadomo, że wszyscy robią w chinach ale tak jak sobie zażyczą, a pentagram kupuje ich sprzęty ze swoim logo , poza tym fajna firma heh ladne ma logo. A samsung no to polecam

Pozdrawiem!
    p.s. moze zostales zgłoszony bo w złym forum umieściłeś posta
  • #14 3925177
    borus9992
    Poziom 13  
    czesc!
    Koledzy troszke nie wiedza co mowia. poeta5 napisal ze creativ jest dobry. chyba sobie z Ciebie kpi. Creative stracil duzo na jaosci wykonania na dzwieku duzo stracil. Za 100-110 łż kup sobie lepiej sandiska sanse m240. Jest to dobry odtwarzacz, nie jakis wynalazek chinczyków. A jestli chodzi Ci o pentagrama to slyszalem ze robi wmiare dobry sprzet.
  • #15 3925528
    -=ViruS=-
    Poziom 10  
    Ja mam chińszczyznę i nie moge narzekac. Kupiłem gigowy odtwarzacz w październiku za 120zl i do tej pory śmiga bezproblemowo( praktycznie codziennie chodzi min. 3-4 godz). Co prawda musiałem zmienić słuchawki bo bo te co były przy nim to badziewie i sie nie dało na nich muzyki słuchać, ale sam odtwarzacz jest ok.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zakupu taniego odtwarzacza MP3 do 100 zł z pamięcią co najmniej 1 GB. Użytkownicy zwracają uwagę, że w tej cenie trudno oczekiwać wysokiej jakości wykonania i dźwięku. Często tanie modele, zwłaszcza chińskie, cechują się niską trwałością i słabą jakością audio. Wskazywano, że sprzęt z niskiej półki wymaga ostrożnego użytkowania. Polecano marki Samsung i iRiver jako lepsze pod względem jakości dźwięku w tej kategorii cenowej. Krytykowano markę Pentagram za zlecanie produkcji chińskim firmom i niską jakość, choć niektórzy użytkownicy mieli odmienne doświadczenia. Creative MuVo V100 był wymieniany jako sprawdzony model, jednak pojawiły się opinie o pogorszeniu jakości tej marki. Alternatywnie rekomendowano Sandisk Sansa M240 jako solidniejszy wybór w cenie około 100-110 zł. Wskazywano również, że tanie odtwarzacze często wymagają wymiany słuchawek do uzyskania lepszej jakości dźwięku. Ogólnie zalecano ostrożność przy zakupie i realistyczne oczekiwania wobec tanich urządzeń MP3.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA