logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy samodzielne wytrawienie płytki NE041 wpłynie na działanie układu?

zendi1985 21 Mar 2007 22:31 1407 4
REKLAMA
  • #1 3704913
    zendi1985
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witam kolejny raz wszystkich :-)

mam taki maly orzech do zgryzienia tak sie zastanawiam poniewaz nie moge dostac nigdzi ukladu NE041 a jak juz jest to po takiej kosmicznej cenie ze kopara mi opada i w zwiazku z tym mam takie pytanie czy bedzie jakakolwiek roznica jesli kupie sobie elementy do tego ukladu a plytke sam sobie wytrawie ???? czy wynikna z tego jakies niespodziewane problemy ????
    dziekuje z gory za pomoc :-)
  • REKLAMA
  • #2 3705005
    bogdan_p
    Poziom 39  
    Ocena: 120
    przecież jest dostępny u producenta na Allegro , jak również na pewno znajdziesz go w innych sklepach elektronicznych
    koszt 44zł nie wiem czy jest aż tak kosmiczny
    jeżeli masz doświadczenie w wykonywaniu samodzielnie pcb i masz program do załadowania mikrokontrolera to coś zaoszczędzisz , jeżeli nie to lepiej kup gotowy zestaw
  • REKLAMA
  • #3 3705047
    zendi1985
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witaj ponownie to ze jest dostepny na allegro to wiem ale niestety czas mnie goni i nie moge czekac az mi to przesla

co do ceny 44 zl zgodze sie ale zwroc uwage co napisalem "nie moge dostac nigdzi ukladu NE041" i wlasnie w tych sklepach jest po 44 zl a wszedzie gdzieinndziej uklady te sa na stanie ale cena jest 80 zl czyli dwukrotne przebicie
  • REKLAMA
  • #4 3706387
    fantasta
    Poziom 29  
    Ocena: 100
    A wsad do uC masz ?? Obraz sciezek plytki ??
  • #5 3706939
    McRancor
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 124
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic388945.html

Bez kodu do procesora nic z tego, nawet jeśli byś miał kod, musiałbyś jeszcze zbudować programator który w budowie prosty nie jest, szybciej i taniej kupić gotowiec. Rozważ inne sterowniki do serw, było o tym już niejednokrotnie pisane na elektrodzie.
REKLAMA