logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dokodować piloty na podczerwień w Renault Megane 1996?

mario 30 Wrz 2003 22:14 1750 6
REKLAMA
  • #1 344522
    mario
    Poziom 15  
    Ocena: 51
    Problem zaczął się od pierdoły. Zardzewiała śruba do której jest przykręcona masa do budy - podczas próby odpalenia maszyny poszedł pierwszy pilot. Okazało się, że w międzyczasie siadł akumulator, coś nie stykało przy klemie i poszedł drugi pilot. Piloty na podczerwień.
    Samochód unieruchomiony bo więcej pilotów nie ma. Czy jest jakaś procedura dokodowania pilotów od nowa.
    Megane z 1996, benzyna.
    HELP !!!
    Mario
  • REKLAMA
  • #2 344582
    Aktor
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Coś nie tak, bo piloty nie mają nic wspólnego z samochodem. Nie mogły się więc uszkodzić piloty, skoro usterki te były w samochodzie. Zardzewiała śruba, niestykająca klema czy rozładowany akumulator nie mają wpływu na piloty. Nie ma czegoś takiego jak zdalne zepsucie bezprzewodowych pilotów. Ja bym szukał usterki wszędzie tylko nie w pilotach.
  • REKLAMA
  • #3 344640
    mario
    Poziom 15  
    Wygląda na to, że samochód zgubił kody pilotów.
    Kaplica.
  • REKLAMA
  • #4 344680
    Kuba_25
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Znalazłem coś takiego,może przyda się.
    Załączniki:
    • Logowanie kluczyków w Renault Megane.txt (861 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 344835
    mario
    Poziom 15  
    Dzięki. To powinno być to. Problem w tym, że ja nie mam już żadnego kluczyka-pilota działającego.
    Obydwa się wykodowały.
    Mario.
  • #6 345330
    mario
    Poziom 15  
    Dzięki Kuba_25 !
    Wszystko tak jak napisałeś. Tylko musiałem załatwić w serwisie kod który umożliwił wejście w tryb programowania ( na podstawie VIN).
    Pozdrawiam.
    Mario.
  • #7 345684
    JackTheNipper
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    Możny całkowicie wykasować immo. i założyć centralny zamek lub alarm.
    Info na priv.

Podsumowanie tematu

✨ W Renault Megane z 1996 roku z pilotami na podczerwień problem z pilotami pojawił się po awarii masy i rozładowaniu akumulatora, co spowodowało utratę kodów pilotów i unieruchomienie samochodu. Piloty same w sobie nie ulegają uszkodzeniu wskutek problemów elektrycznych w samochodzie, jednak system mógł wykasować zapisane kody. Aby ponownie dokodować piloty, konieczne jest wejście w tryb programowania, do którego dostęp uzyskuje się poprzez serwis na podstawie numeru VIN pojazdu. Alternatywnie można całkowicie wykasować immobilizer i zainstalować centralny zamek lub alarm. Procedura kodowania wymaga specjalistycznego kodu serwisowego i odpowiedniego sprzętu do programowania.
REKLAMA