logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

System XP! Komunikat - błąd Stop. Przy formacie jest to samo.

mati505824 23 Mar 2007 22:33 1413 3
REKLAMA
  • #1 3712519
    mati505824
    Poziom 20  
    Ocena: 84
    Witam!!!

Na moim drugim komputerze po włączeniu go wyskakuje następujący komunikat:

"Pojawił się problem z systemem Windows zostanie zamknięty,aby zapobiec uszkodzeniu komputera.

Usługa Plug and Play wykryła błąd najprawdopodobniej spowodowany przez błędnie działający sterownik.

Jeżeli po raz pierwszy widzisz ekran błędu STOP,ponownie uruchom komputer.

Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie wykonaj następujące kroki:
    Upewnij się czy wszelki nowy sprzęt i oprogramowanie są poprawnie zainstalowane.

Jeżeli jest to nowa instalacja poproś producenta sprzętu lub oprogramowania o wszelkie aktualizacje dla systemu Windows,które mogą być potrzebne.

Jeżeli problemy będą się powtarzać wyłącz lub usuń wszelki nowo zainstalowany sprzęt i oprogramowanie.

Wyłącz opcję pamięci systemu bios takie jak buforowanie i przysłanianie.

Jeżeli do usunięcia lub wyłączenia składników musisz użyć trybu awaryjnego ponownie uruchom komputer,naciśnij klawisz F8,aby wyświetlić zaawansowane opcje startowe,a następnie wybierz opcję tryb awaryjny.

Informacje techniczne:

***STOP:0x000000CA(0x00000001,0x8436AA28,0x8436A030,0x00000000)"

Wszystkie możliwości już przerabiałem nawet te zawarte w tym komunikacie i nic,jak włożę płytę Windowsa by sformatować dysk wyskakuje to samo!!!Już nie wiem co mam zrobić!!!

Bardzo Proszę o Pomoc!!!

Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #2 3712574
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Masz problem ze sprzętem.Przejrzyj tutaj.
  • REKLAMA
  • #3 3713133
    soulreaver1
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Jeśli konflikt sprzętowy był krótkotrwały to możesz spróbować wstawić nowy sektor startowy (przez panel naprawczy).Polecenie :

Fixboot – odświeża zawartość sektora bootującego (pierwszego sektora partycji systemowej), nie jest on tożsamy z MBR.
  • #4 3713313
    mati505824
    Poziom 20  
    Ocena: 84
    Wielkie dzięki ale już ściągnelem sobie Gparted nagrałem go na płytę i ku mojemu zdziwieniu mogłem już wejść w partycje dysku,sformatowałem C i wgrałem nowego Windowsa!!!!

Pozdrawiam!!!!
REKLAMA