logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak napełnić tusz HP45? Czy zestaw do HP336 się nada?

soulreaver1 25 Mar 2007 12:33 5758 3
REKLAMA
  • #1 3717045
    soulreaver1
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Chciałbym napełnić cartridge HP45 ale nie bardzo wiem jak,nie widać tam żadnego otworu do napełniania. Jeśli ktoś wie jak to zrobić to byłbym wdzięczny za podpowiedź. Posiadam zestaw regeneracyjny do HP336 (tusz + strzykawki) czy mogę to wykorzystać do napełniania HP45 :?:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3717236
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Pod spodem masz naklejkę ,zrywasz ją-pod naklejką masz metalową kuleczkę,albo ją wydłubujesz albo wbijasz do środka.
    Lejesz tusz następnie ściskasz ręką boki kardridża i zakładasz nową lub starą kuleczkę albo jakąś srubkę-żeby szczelnie zatkać wylot.
    Czekasz 30 min aż ciśnienie się w pojemniku ustabilizuje i drukujesz.

Tusz powinien pasować ale pewności nie mam.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3717629
    etet
    Poziom 15  
    Ocena: 65
    Syriusz74 napisał:
    Pod spodem masz naklejkę ,zrywasz ją-pod naklejką masz metalową kuleczkę,albo ją wydłubujesz albo wbijasz do środka.
    Lejesz tusz następnie ściskasz ręką boki kardridża i zakładasz nową lub starą kuleczkę albo jakąś srubkę-żeby szczelnie zatkać wylot.
    Czekasz 30 min aż ciśnienie się w pojemniku ustabilizuje i drukujesz.

Mam takie pytanie i od razu zaznaczam, ze przeczytalem juz chyba wszystko o napelnianiu. Kazdy post na temat 15, 45, 21, 27, 56 i innych. Mam dziesiatki poradnikow i pelno innego syfu.

Napelnialem tusze 15 i 56. Jeden 56 mam dopiero co zuzyty oryginalny (wlasciwie nawet nie zuzyty do konca bo drukowal idealnie w kazdej jakosci) i jeden napelniany mnostwo razy. Natomiast 15 wszystkie napelniane minimum raz.

No i ten napelniany mnostwo razy 56 (tuszem pierwszym) dziala caly czas idealnie. Natomiast 56 napelniany pierwszy raz tuszem dedykowanym (tuszem drugim) po kilku dniach lezenia zaczal drukowac tragicznie (chlapie tuszem i brzegi szarpie). Glowice 15 napelnialem dwoma roznymi tuszami (trzecim i czwartym) i taki sam efekt czyli rozchlapane brzegi i jakosc zla. Probowalem odsysania i wszystkich mozliwych sztuczek z poradnikow wszelakich. Na koniec wyjalem z 56 gabke i pojdemnik idealnie wyczyscilem. Potem dalem troche tuszu tak zeby miec pewnosc , ze cisnienie tuszu nie zrobilo sie za duze i dalej to samo.

Wszystkie tusze sa dedykowane do danego typu glowicy. Tusz 2 i 3 kupilem dopiero co w firmie Swiat Tuszy. Sprzedawca twierdzi, ze to niemozliwe i nawet zeby mi udowodnic, ze tusz jest dobry chce mi glowice 56 napelnic za darmo.

Czy jest mozliwe, ze wszystkie pojemniki ktore mam sa jednak zepsute ? Czy moze oddac ten tusz i kupic jakis duzo drozszy pigmentowy (bo one chyba sa bardziej geste) ?

No i jeszcze mam pytanie odnosnie 78. Ostatnio kilka razy trafilem na takie glowice z ktorych po napelnieniu okolo 6-8ml do ktorejs komory tusz zaczyna wyciekac i nie da sie ani grama wiecej. Rozebralem kilka tych glowic i widze ze gabki raczej zawsze maja ten sam rozmiar. Czy mozliwe, ze one po kilku napelnieniach juz nie trzymaja tuszu ?
  • #4 3718034
    soulreaver1
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Syriusz74 Dzięki wielkie za pomoc.
REKLAMA