logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD TEAC DV-20D - Nie wczytuje niektórych płyt DVD i SACD, laser?

AudioKom 25 Mar 2007 21:32 1563 0
REKLAMA
  • #1 3718990
    AudioKom
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Mam problem z odtwarzaczem DVD Teac DV-20D. Polega on na tym iż nie wczytuje niektórych oryginalnych płyt DVD. Ma również problem z płytami SACD (hybrydy). Przy poprawnych ustawieniach z płyty SACD odtwarzacz zczytuje z płyty tylko warstwę CD.
    Wszystko zmienia się po rozgrzaniu odtw. Po obejrzeniu filmu z płyty którą zaakceptuje, wkladam następne które poprzednio nie chciał załadować i jest teraz OK. Płyty SACD również czyta jako Multiformat .
    Moje podejrzenie padło na laser. Odtwarzacz pochodzi z ekspozycji i kupiłem go taniej. Użyto w nim napędu Koreańskiej firmy RAYMEDIA o oznaczeniu RL-S880. Takie same pracują w MARANTZu DV-7600
    MCINTOSHu MCD-201. Mam do niego serwisówkę lecz sam napęd w serwisówce jest nieoznaczony, nawet jaki laser tam pracuje. Nie chcę na razie nic rozkręcać, poza zdjęciem obudowy.
    Napęd zintegrowany jest z płytką na której znajduje się układ SERVO. Głowica laserowa jest zasłonięta stalową blachą. Zasilacz jest impulsowy, wspólny dla całej elektroniki.
    Może ktoś mi coś doradzi co zrobić? Może ktoś wie jaki laser tam pracuje. Gwarancji nie mam bo gdzieś wyrzuciłem dowód zakupu.
  • REKLAMA
REKLAMA