widziałem projekt TDA7250 i nawet miałem zamiar sie nim poważnie zająć, oczywiście producenci podają że 150W oddaje...
Mysle, że jakby dało sie to zmostkowqać to można by uzyskać fajną moc - napewno ponad 150W (może koło 200W)
Dodano po 11 [minuty]: i mam pytanie..
Czy obudowy tranzystorów TO 3 i TO 66 mozna montować do tego samego radiatora...
Konkretnie chodzi mi o to, że kiedyś miałem wzmacniacz Unitry

i go rozbebeszyłem (...a przecież mogłem go naprawić, ale wtedy jeszcze miałem za mało wiedzy

).
W każdym bądź razie mam od tego jeszcze części w tym i radiatory, które chciałbym wykorzystać, tylko nie pamiętam oznaczeń tranzystorów które tam były... ale obudowy TO 3 lub TO 66 (one są podobne lub nawet takie same) i właśnie moje pytanko brzmi które to mogą być i ewentualnie czy ma to jakieś znaczenie jakie włoże (czy będą pasowału oba typy) bo zastanawiam sie nad jakimś wzmachem porządnym i chce to właśnie wrzucić do budy od Tonsila...
Kolejna sprawa: chciałbym, aby sam wzmacniacz wytrzymywła obciążenie 4om, ale głównie chodziłby na 8om. Czy dobrym pomysłem jest kupienie trafa odpowiedniego na 8om z jakimś małym zapasem, tak że można by podłączyć 4 om na jakiś test sprawności czy coś w tym stylu...
Dodano po 3 [minuty]: aha, no i jak ktoś ma ciekawe projekty takiego wzmacha to pisać

.
Interesuje mnie 2*100W(RMS)/8R i ewentualnie 200W(RMS)/4R - tak, abym mógł podpiąć 4R bez zgrzytów