logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6111 brak zasięgu w Erze po wymianie obudowy, działa w Plus i Orange

zenekrtv 27 Mar 2007 19:58 1502 10
REKLAMA
  • #1 3724973
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 46
    Witam!!!
    Panowie wracam do mojego tematu z nokią 6111,telefon z fleszowany i resetowany i nadal brak zasięgu w erze na plus i orange jest full.
    Wspomnę że to się stało po wymianie obudowy.Płytki obejrzałem pod lupą i nie było uszkodzeń ani braków.Jestem już w kropce.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3725106
    sadek_ns
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    W takim wypadku najcześciej siada diplekser ale jak on byl tylko flashowany to trudno powiedziec. Sproboj wygrzac koncowke i zobacz co sie dzieje wtedy
  • REKLAMA
  • #3 3725117
    netserfer
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    moze to jakas przypadlosc ery jest moj kolega ma k700i (chyba?) i też strasznie gubi zasięg, niby byl w serwisie ale telefon wrocil spowrotem i cały czas jest to samo
  • REKLAMA
  • #5 3725313
    pdm64
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    A jak sie to objawia, czy telefon jest w stanie znalezc wszystkie sieci na recznym wyszukiwaniu czy tez nie??

pozdrawiam
    pdm64
  • #6 3726040
    lukasb9
    Poziom 28  
    Ocena: 69
    skoro nie widzi tylko ery to problem wydaje sie byc w okolicach diplexera, moze filtry? moze cos urwałes z płyty? wyczysciłes styki anteny? niewiem jak ten telefon wyglada w srodku ale od tego trzeba zaczac napewno...
  • #7 3726384
    andastar
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    ....tylko ery to problem wydaje sie byc w okolicach diplexera,
    A jakim to cudem, kolego? Przecież plus jest w tym samym paśmie co era, plusa widzi, a na erę się obraził?
  • #8 3726525
    zdzislaw_g
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    andastar napisał:
    ....tylko ery to problem wydaje sie byc w okolicach diplexera,
    A jakim to cudem, kolego? Przecież plus jest w tym samym paśmie co era, plusa widzi, a na erę się obraził?

A skąd wiadomo w jakim paśmie działają poszczególne sieci u osoby, która ma problemy z zasięgiem, może era działa w innym paśmie niż plus (u mnie era działa na 1800 a plus na 900).
    ZG
  • #9 3727051
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Telefon na ręcznym znajduje plusa i orange.
    Złożyłem telefon,włożyłem kartę z ery i bez zmian,ale wyszedłem z mieszkania za bloki i zasięg znalazł ale tylko jedna kreska i gubił i tak w koło,przed wymianą zasięg full.
  • REKLAMA
  • #10 3727224
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    tak jak koledzy podpowiadają ...fon nie chodzi na jednym paśmie najprawdopodobnie.Które to pasmo to musisz ustalić sam ale pewnie GSM..
  • #11 4008814
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Witam ponownie,co do zasięgu to moje niedopatrzenie było bo nie przełożyłem ze starej obudowy anteny.
    Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył braku zasięgu w sieci Era na telefonie Nokia 6111 po wymianie obudowy, mimo że w sieciach Plus i Orange zasięg był pełny. Telefon był wcześniej flashowany i resetowany, a płytka nie wykazywała uszkodzeń. W dyskusji sugerowano uszkodzenie diplexera, filtry antenowe lub styki anteny, jednak pojawiły się wątpliwości, ponieważ Plus i Era działają w podobnych pasmach GSM. Telefon na ręcznym wyszukiwaniu znajdował sieci Plus i Orange, a w przypadku Ery zasięg był bardzo słaby i niestabilny. Ostatecznie problem okazał się wynikać z niedopatrzenia – nie przełożono anteny ze starej obudowy do nowej, co spowodowało słaby zasięg w sieci Era. Po poprawnym montażu anteny problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA