Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Slave w 1-wire. Układ - odczyt UART. Schemat poglądowy.

29 Mar 2007 17:25 1528 1
  • Poziom 14  
    Witam!

    Mam pewien problem i prosze o propozycje rozwiazania...

    jest sobie uklad który mozna odczytywac po UART(nie mozna nic zmienic w programie) i drugi uklad ktory ma wejscie 1wire(jest masterem, jest moliwosc ingerencji w kodzie) problem polega na tym iz trzeba za pomoca 1wire odczytac dane z pierwszego ukladu.

    czekam na propozycje rozwiazan(najlepiej w bascom, ale moze byc tez w C++)

    ponizej przedstawiam schemat pogladowy :)
  • Poziom 26  
    Witam,

    Proponuje uC AVR ze sprzętowym RS232, na którym zaimplementować magistrale 1-Wire. To tyle co do pomysłu.

    O ile napisać progeam pod sprzętowego RS232, to będzie pikuś - najwyżej przekleisz kod w C w manuala np. ATMEGA8, o tyle już z 1-Wire trzeba będzie trochę się przewalczyć, bo 1-Wire jest dość wymagający i zalezy co tam pod niego podłączasz.

    Pozdrawiam,
    Kubbaz.