logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezpieczne podkręcanie rdzenia GF 4 MX 440 64 MB 8x AGP - jak daleko można się posunąć?

Xplode 29 Mar 2007 20:27 1074 2
REKLAMA
  • #1 3731854
    Xplode
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam Forumowiczów :D

Tak jak w temacie mam pytanie odnosnie podkręcania tego zabytku (^^,) standardowe taktowanie karty to:

Pamięć 405 MHz
    Rdzeń 250 MHz

W chwili obecnej podkręcona jest pamięć 555 MHz i to niestety kres wytrzymałości bo powyżej zaczynaja sie robić artefakty etc.Teraz pytanie odnośnie rdzenia ^^ kiedyś eksperymentowałem z rdzeniem i poszedł o 50 MHz czyli 300 MHz(przy 300 MHz nic sie nie dzialo może jeszcze dołożyć kilka MHz ??^^) :O czy grafa na dłuższą mete to wytrzyma??:?:

Dodam jeszcze że fabrycznie karta była uzbrojona w wentylator osadzony bez radiatora więc dodałem od siebie pasujacy jak ulał radiator od starego procesorka 80486 ^^ .

Bezpieczne podkręcanie rdzenia GF 4 MX 440 64 MB 8x AGP - jak daleko można się posunąć?
    Pozdrowił xD
  • REKLAMA
  • #2 3731956
    bomber
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    Wiesz zasada jest prosta. Jesli podkrecasz rozsadnie i utrzymujesz temperature nic nei ucierpi.
    Tylko ze... ta karta naprawde jest bardzo marna bo nei obsluguje sprzetowo w pleni direxa8.1 tak wiec jakbys nei podkrecil to i tak bedzie do ****
    Wbrew pozrom np. geforce 3titanium nawet 200 lub radek 9000 nie mylic z 9200 bo jest slabszy bedzie o wiele wydajniejszy a na allegro mozna kupic juz to za bezcen tak wiec jakbys sprzedala swoja karte i doloozyl 10 - 30 zł bys mogl sobie pograc...
    Poczytaj testy i sie zastanow, a tej daj spokoj bo i tak z niej niewile wycisniesz - podkrecanie rdzenie daje o wiele mneijsze efekty niz pamieci, chyba ze naprawde nie masz kasy :D
  • #3 3731982
    conQeror
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    Witam

Jest już kilka tematów na elce o podkręcani tej karty wystarczy pozukać. Temat zamykam.

Pozdrawiam
REKLAMA