Witam.mam taki problem:po wymianie kineskopu w TV PHILIPS 28PW6615 chassis MG1.1E mam rozciagniety pion:cry: chcialem ustawic go w trybach serwisowych ale po wejsciu w tryb (zwarcie n.2 i 3 wtyku 0356) na ekranie pojawia sie napis "service default"co moge teraz zrobic:?:
czy to oznacza jakies uszkodzenie:?:
Dodano po 32 [minuty]:
Wlasnie na tej stronie www.elektroda.pl/rtvforum/file/service_mode_philips_chassis_mg2.1e.pdf
znalazlem odpowiedz na moje pytanie zwieralem nie te nozki co trzeba. dla trybu w ktorym mozna przeprowadzic regulacje trzeba zewrzec piny 1 i 2.
A co moge jeszcze zrobic mam u gory ekranu dwie cienkie linie(podobne do lini powrotow) czy jest to nie dopasowanie kineskopu:?:
Jak zaczynamy nowe zdanie?
Co z interpunkcją?
Rady:
- dbaj o styl swojej wypowiedzi
- nie popełniaj błędów
- nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
[_P_]
Dodano po 32 [minuty]:
Wlasnie na tej stronie www.elektroda.pl/rtvforum/file/service_mode_philips_chassis_mg2.1e.pdf
znalazlem odpowiedz na moje pytanie zwieralem nie te nozki co trzeba. dla trybu w ktorym mozna przeprowadzic regulacje trzeba zewrzec piny 1 i 2.
A co moge jeszcze zrobic mam u gory ekranu dwie cienkie linie(podobne do lini powrotow) czy jest to nie dopasowanie kineskopu:?:
Jak zaczynamy nowe zdanie?
Co z interpunkcją?
Rady:
- dbaj o styl swojej wypowiedzi
- nie popełniaj błędów
- nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
[_P_]