logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola F3 - Czy dostępne są informacje o simlocku i języku polskim?

Brzymeq 30 Mar 2007 12:58 22963 62
Najlepsze odpowiedzi

How can I remove the SIM lock from a Motorola F3, and is a Polish language menu available for it?

Simlock z Motoroli F3 na początku zdejmowano tylko kodem, a nie Smart-Clipem czy Infinity do unlocka [#3779679][#4213863] Polski język jest dostępny i da się wgrać pakiet z polskim menu; użytkownicy potwierdzali też flashowanie F3 przez Infinity oraz wgrywanie polaka pod Smarta i pod RSD PST [#3778794][#3752960][#3779909][#3831305] W threadzie pojawiła się też informacja, że Rocker dongle z nowym update’em robi bezpośredni unlock [#4135913]
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 3733812
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Simlock kodem a co do języka to raczej nie ma szans zresztą po co ?Widziałeś ten telefon ?Tam nie ma menu itd.Wklepać numer i wcisnąć zieloną słuchawkę ot i całe możliwości tego cuda.Chyba do czasopism będą to dorzucać...
  • #5 3734174
    chillouty
    Poziom 22  
    Ocena: 10
    Polak lezy na suppie smart-clipa, tylko po podlaczeniu fona zgodnie z pinoutem ze strony sc mam nierozpoznane urzadzenie. Wgrywal ktos do niego polaka sc ?
  • REKLAMA
  • #6 3734533
    piratech
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Prawdopodobnie po wgraniu flasha z supportu smarta telefon jest bez simlock'a.
  • #7 3743330
    merf3
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    simlocka robi niby infinity
  • #8 3743791
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Telefony maja problemy z kartami Ery, robią resety na nich - taki mały OT ;)
  • Pomocny post
    #9 3752960
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 59
    jezeli komus uda sie skomunikowac Smarta z F3 to chyba jest magikiem jak narazie jedynie flash bezproblemowy za pomoca Infinity - Smart chyba dodal na wyrost ten model bo i na supporcie nie wiedza za bardzo co i jak - stala gadka z Pc Flash mode itp
  • #10 3754929
    FranekDolas
    Ocena: 69
    Boguś albo ja mam zespół Downa albo nie wiem co bo Infinity nie robi simlocka z F3 tylko fleszuje i resetuje K-Module 1.01 to najnowsza wersja aplikacji do obsługi F3 i unlocka tam nie widzę.Trza kupować kody.
  • #11 3755933
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    FranekDolas napisał:
    Chyba do czasopism będą to dorzucać...

lol :) zgadzam się z tobą franku hehe jedno jest pewne bateria bedzie tam trzumała w czuwaniu chyba z miesiąc czasu bo nie bedzie miał oco jej rozładować :)
  • REKLAMA
  • #12 3758338
    BLACK DOOM
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    a ktos ma pomysl gdzie kody ? :)
  • #13 3758494
    m_at_i
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    a jakie tam jest zlacze mini usb??
  • #15 3761349
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    jakas przystawka ? ocb ? w sumie ten telefonik jest dobry na nasz rynek i niebawe zalaje nas fala telefonow z zagranicy , bo juz sie pojawiaja u mnie z tym. jak ktos dojdzie co i jak z simlockiem to pisac w temacie ;]
  • #16 3762150
    tomek4321
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    do MULTICOMU - kupiłem właśnie u was kabel pod smarta na usb - ale z waszej wypowiedzi wynika że nie da rady tym tego zrobić ani skomunikować?
  • #17 3762175
    Papay2
    Poziom 1  
    Mam pytanie jestem laikiem więc zapytam skąd wziąść te kody może jakiś adres strony gdzie to jest i ile może kosztować.
  • #19 3774818
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 59
    @tomek4321: tutaj jest maly myk ktory napewno poprawi update SmartClip ktory sie pojawi poniewaz:

a) kabel ktory opisuje Smart na supporcie Bootloadra jest taki sam jak do RSD co jednak dziwne kabel ten berz problemu chodzi pod RSD a wiec flashujemy phona naotmiast nie udaje sie skomunikowac telefonu poprzez SmartClipa...nie tyle nie udaje sie co nie jest to mozliwe naetpo bezposrednim lutowaniu kabli do phona itp - mi sie wydaje ze Smart sam nie wie jak to ugryzc bo jak ma sie wykryc phone ktory poazuje sie wirtuany COM

b) ten sam kabel bez prlemuy flashuje np. Infinty i czyta kody telefonu

usunalm z opisu smartclip aby nie bylo takich pytan...napisalem tez do smarta aby podal dokladny opis flashowania tych flashami od nich
  • #20 3775254
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Czyli wiemy że smok po kodzie ale nikt nie napisał czy jest do niej polak !!
  • #21 3775532
    PETERBB
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    jest polak bo wystepuja on w polsce
  • #23 3779043
    QguAr
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    Mnie się smart skomunikował widzi telefon ale nie chce wrzucić softa, kabel usb to rs lutowany do płyty. Muszę spróbować na innym bo kolega twierdzi że mu poszło. Jak będę w pracy dołączę log ze smartmoto.
  • #24 3779377
    dyzzy
    Poziom 14  
    czyli locka można zrobić smart-clipem? jak tak to jaki kabel do tego użyć bo widziałem na "multi-com" dwa rodzaje - pod usb i nie pod usb
  • #25 3779484
    QguAr
    Poziom 22  
    Nikt nie twierdzi że da ściągnąć simlocka, ale pakiet z polakiem da się wrzucić.
    Załączniki:
    • Motorola F3 - Czy dostępne są informacje o simlocku i języku polskim? Locoto.JPG (57.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #26 3779544
    dyzzy
    Poziom 14  
    czyli locka nie da się zrobić smart-clipiem? a czym sie da na dzień dzisiejszy zrobić?
  • REKLAMA
  • #27 3779679
    QguAr
    Poziom 22  
    Jak na dziś tylko kodem.
  • #28 3779897
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    Multi_COM napisał:
    @tomek4321: tutaj jest maly myk ktory napewno poprawi update SmartClip ktory sie pojawi poniewaz:

a) kabel ktory opisuje Smart na supporcie Bootloadra jest taki sam jak do RSD co jednak dziwne kabel ten berz problemu chodzi pod RSD a wiec flashujemy phona naotmiast nie udaje sie skomunikowac telefonu poprzez SmartClipa...nie tyle nie udaje sie co nie jest to mozliwe naetpo bezposrednim lutowaniu kabli do phona itp - mi sie wydaje ze Smart sam nie wie jak to ugryzc bo jak ma sie wykryc phone ktory poazuje sie wirtuany COM

b) ten sam kabel bez prlemuy flashuje np. Infinty i czyta kody telefonu

usunalm z opisu smartclip aby nie bylo takich pytan...napisalem tez do smarta aby podal dokladny opis flashowania tych flashami od nich

i jak odpisali jak to robic ?
    wrzuci ktos z łaski swojej paczke z polakiem pod smarta ;) przyda sie jak bedzie wiadomu juz jak to fleshowac.
  • Pomocny post
    #29 3779909
    QguAr
    Poziom 22  
    Flashować się da patrz na zrzut ekranu ode mnie, a polak pod smarta prosze bardzo.
    Załączniki:
    • R3T621_G_15.08.15R_GSDTNGO000RTPL044_1FF[Poland].zip (1.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #30 3779956
    Artech
    Ocena: 48
    po co tu polaka wgrywac na ikony hehehehehhehe szkoda zachodu.....

pozdrawiam artech :)

Podsumowanie tematu

✨ Motorola F3 to prosty telefon z ograniczonym menu, co wpływa na ograniczone możliwości wgrywania języka polskiego (tzw. "polak"). Polskie menu jest dostępne i można je wgrać za pomocą narzędzi takich jak SmartClip lub RSD, choć komunikacja z telefonem przez SmartClip bywa problematyczna i wymaga odpowiedniego kabla oraz sterowników. Simlock w Motorola F3 można zdjąć wyłącznie za pomocą kodu, gdyż popularne narzędzia do odblokowywania, takie jak Infinity czy SmartClip, nie oferują bezpośredniego unlocka, a jedynie flashowanie i resetowanie oprogramowania. Kody do simlocka są dostępne i można je zamawiać m.in. przez serwisy internetowe, kosztują około 40-70 zł. Pojawiły się także darmowe metody odblokowania simlocka dla niektórych wersji telefonu, np. z niemieckiego T-Mobile, wykorzystujące przerobiony kabel USB (oparty na sterownikach pl2303). Wgrywanie polskiego firmware pod RSD jest możliwe, choć wymaga poszukiwań odpowiedniego softu i sterowników. Kabel USB do F3 wymaga specjalnych sterowników, które można uzyskać u dystrybutorów lub na forach. W skrócie, Motorola F3 jest telefonem z ograniczonym menu, simlock można zdjąć tylko kodem, a polski język można wgrać, choć proces ten wymaga odpowiednich narzędzi i sterowników.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA