logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki USB dla płyty P6BXT-A+ Rev 2.2 E na Windows XP

wosiekpl 30 Mar 2007 20:55 2007 5
REKLAMA
  • #1 3735376
    wosiekpl
    Poziom 21  
    Ocena: 35
    Witam

Dostalem dosc stary komputer P III i po sformatowaniu twardego dysku nie dziala mi port UBS. W internecie znalazle kilka sterownikow ale zaden sie nie nadaje i nic nie moge zrobic. Plyta ma oznaczenie P6BXT-A+Rev 2.2 E . Staralem sie nawet zrobic aktualizacje biosu programem sciagnietym ze strony producenta z poziomu Windowsa ( mam zainstalowany WXP Profesional ) ale wyskakuje napis ze wlasnie w trybie pracy Windows nie mozna zrobic aktualizacji biosu. Tak wiec prosze o porade o o link do odpowiedniego strownika.
    Pozdrawiam
    Wosiekpl
  • REKLAMA
  • #2 3735501
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
  • REKLAMA
  • #3 3738447
    wosiekpl
    Poziom 21  
    Witam
    Dzieki za porade ale niestety nie dziala , kiedy probuje instalowac pokazuje sie napis

Biezaczy system operacyjny obslugujacy urzadzenia zestawoa mikrokontrolerow Intel . Aktualizacja plikow INF nie jest konieczna .

Zas po podlaczeniu kabla usb pokazuej sie okno

USB root hub ( portow 2 )

1 Masowe urzadzenie magazynujace USB
    2 Nieuzywany port

Na tym komputerze nie ma zainstalowanych sterownikow USB HI SPEED .

Tak wiec nic nie moge zrobic. Chodzi mi aby z przenosnego twardego dysku Samsung 160 Gb zamontowanego w skrzynce Conceptronic przegrac aktualizacje na komputer.
    Pozdrawiam
    Wosiekpl

Ps Co podobnego dzieje sie z drugim komputerem gdzie mam taki sam problem dysk nie jest wykrywany ale np skaner na usb tak co moze wskazywac ze dysk jest uszkodzony
  • REKLAMA
  • #4 3738501
    wzagra
    Poziom 33  
    Ocena: 277
    czy aby nie podłączasz urządzenia USB2.0?
    może starsza płyta nie obsługiwać tego protokołu...
    po za tym sprawdź opcje w BIOS-ie czy USB jest ENABLED.
  • REKLAMA
  • #5 3739169
    wosiekpl
    Poziom 21  
    Witam

Tak podlaczam USB 2.0 zarowno do Soyo jak i do tej drugiej plyty. Pierwsza zawsze rozpoznawala porty orginalne tzn te ktore sa na plycie sa to porty USB 1.0 ale mam zamontowano dodatkowa karte USB/Fire Wire i ta pracuje na USB2.0 Instaluje oprogramowanie do tej karty i owszem w momencie podlaczenia rozpoznaje ze jest cos doloaczone do portu USB ale moj komputer tego nie widzi. To samo dzialo sie z plyta Elite Group PIII i takze pojawial sie napis ze jest dolaczone urzedzenie do USB ale poniewaz port jest USB 1.0 wiec bedzie szedl wolno. Zaczynam podejzewac ze padla skrzynka z dyskiem co mnie niepokoi bo jest to dysk 160Gb i zawiera duzo informacji szczegolnie zdjecia wiec gdyby to wszystko przepadlo to byla by wielka szkoda
    Pozdrawiam
    Wosiekpl
  • #6 18610444
    Palm_
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    U mnie pomogło wejście w Windows star menu-wpisalem menadżer urządzeń a następnie wszedłem w usb root hubctrl + TAB lub shift TAB przełączać się na klawiaturze pomiędzy zakładkami lub ściągasz team Viewera) i odinstalowałem sterowniki. Następnie uruchomienie ponowne komputera i czekasz aż windows automatycznie zaktualizuje sterowniki.
REKLAMA