Dla zainteresowanych:
1. Wciskasz przycisk i caly czas trzymasz.
2.Przekrecasz stacyjke na on
3. Otwierasz 1 raz samochód z pilota (trzymajac stacyjke na on i wcisniety przycisk)
4. Wszystko puszczasz....i.... cieszysz się cichym otwieraniem.
A może ktoś mi powiedzieć co zrobić jesli ten wlasnie alarm mi sie zawiesil tzn nie moge go wylaczyc z pilota (nowa bateria) od pewnego czasu zaczal coraz gorzej dzialac tj trzeba bylo podchodzic z pilotem coraz blizej zeby go wylaczyc a dzisiaj nie chce sie wylaczyc wogole, a najgorsze to ze ma on odciecie zaplonu. Co mozna zrobic zeby albo go odlaczyc wogole ale zeby zaczal wkoncu dzialac?
Czy wyłącznik awaryjny, ktory trzeba trzymac przy operacji wylaczania potwierdzenia alarmu, to takie malutkie czarne pudelko niedaleko pedalu gazu, na ktorym jest taki malutki przycisk z krzyzykiem? Obok tego pudelka mam jeszcze takie drugie ale zamiast przycisku jest taka jakby biala zaslepka tez z krzyzykiem. Ogolnie kombinacja opisana wyzej sie nie sprawdza u mnie.
Dyskusja dotyczy wyłączenia dźwięku alarmu Silicon Bas Plus w samochodzie Honda Civic z 1997 roku. Proponowane rozwiązania obejmują przecięcie pętelki przy centrali alarmu, co skutkuje wyłączeniem sygnału dźwiękowego, jednak bardziej zalecana jest procedura bezinwazyjna: przytrzymanie przycisku na pilocie, przekręcenie stacyjki na pozycję ON, otwarcie auta pilotem i zwolnienie przycisku, co powoduje wyciszenie dźwięku przy otwieraniu i zamykaniu. Wskazano również na istnienie awaryjnego wyłącznika alarmu, opisanego jako małe czarne pudełko z przyciskiem z krzyżykiem, lub czerwony przycisk, który może służyć do dezaktywacji systemu. Problemy z pilotem, takie jak zawieszanie się alarmu i konieczność zbliżania pilota do auta, mogą wynikać z rozstrojenia trymera lub złych lutów na ścieżkach kodowych. W przypadku awarii pilota sugerowana jest jego wymiana lub demontaż całego alarmu, jeśli użytkownik chce całkowicie wyłączyć system. W dyskusji pojawiły się także zdjęcia i sugestie dotyczące identyfikacji elementów systemu alarmowego. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.