logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ciche uzbrajanie alarmu- jak to zrobić? Alarm SILICON BASS.

michalito 12 Gru 2007 19:56 3778 7
REKLAMA
  • #1 4580892
    michalito
    Poziom 2  
    Mam pytanie... Jak zrobić by alarm podczas uzbrajania i rozbrajania nie wydawał tego przenikliwego dźwięku. W moim samochodzie zamontowany jest stary alarm SILICON BASS.
    Pozdrawiam Michalito
  • REKLAMA
  • #2 4580947
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4584684
    mr-perch
    Poziom 29  
    Ocena: 287
    Albo tak. Po włączeniu zapłonu naciśnij i trzymaj przycisk serwisowy. Naciśnij przycisk wyłączania na pilocie. Wyłącz zapłon.
  • #4 10983327
    hawli
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Sory za odkopywanie tematu, ale mam własnie taki alarm i żaden z powyższych sposobów nie działa. Właczam zapłon, klikam unlock, i wyłaczam i to samo. A przyciskus serwisowgo nie mam

Reg. 3.1.19. Zabronione jest publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych.
    Mod.CameR
  • REKLAMA
  • #6 10987564
    hawli
    Poziom 11  
    Ale próbowałem robić to metodą
    norbert.s. napisał:
    Załącz zapłon, naciśnij przycisk wyłącenia na pilocie, wyłącz zapłon.
    i też nie działało, a tu przycisk serwisowy nie ma nic do rzeczy. Wygląda na to że mam odłączony przewód ACC ON (różowy). Czy jeśli podłączę go na krótko na chwilę na +12V, wcisnę unlock i odłączę, to przełączy się na ciche uzbrajanie?
  • REKLAMA
  • #7 10995053
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4418
    Podłącz go na stałe, tak jak ma być. Uda się.
  • #8 11013613
    hawli
    Poziom 11  
    Wygląda na to że mam jakieś zwarcie, bo po podłączeniu ACC ON do +12V świecą się przednie światła pozycyjne, lewe tylne pozycyjne i tylne przeciwmgielne :) Ale nie zmienia to faktu że alarm się udało ustawić na ciche uzbrajanie :)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem wyciszenia sygnału dźwiękowego podczas uzbrajania i rozbrajania alarmu samochodowego SILICON BASS. Proponowano metody wyłączenia dźwięku poprzez sekwencję działań: włączenie zapłonu, naciśnięcie przycisku wyłączania na pilocie lub przycisku serwisowego, a następnie wyłączenie zapłonu. Jednak w przypadku niektórych egzemplarzy alarmu, zwłaszcza gdy brak jest przycisku serwisowego lub przewód ACC ON (różowy) jest odłączony, opisane metody nie działają. Rozwiązaniem okazało się prawidłowe podłączenie przewodu ACC ON do stałego napięcia +12V, co umożliwia przełączenie alarmu na tryb cichego uzbrajania. Podłączenie to może powodować niezamierzone zapalenie świateł pozycyjnych, co wskazuje na możliwe zwarcie lub specyfikę instalacji elektrycznej pojazdu. Ostatecznie prawidłowe podłączenie przewodu ACC ON pozwala na wyeliminowanie przenikliwego dźwięku alarmu podczas uzbrajania i rozbrajania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA