logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka czyszczarka do lastriko z funkcją szlifowania na mokro zamiast szlifierki kątowej?

ga72 02 Kwi 2007 17:13 4790 6
REKLAMA
  • #1 3744968
    ga72
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Wykonuje lastiko i czyszcze go szlifierką kątową. Interesuje mnie coś większego z możliwością szlifowania na mokro. Wszelkie propozycje mile widziane.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3749029
    Nstan
    Poziom 31  
    Ocena: 156
    Gdy budowałem swój dom był problem z materiałami budowlanymi jak również nie było tak jak teraz tylu firm(prywatnych), które mogą wykonać prace budowlane. Wykonałem wówczas czyszczarkę na kamienie nerki. Do tej pory sprawuje się znakomicie przy czyszczeniu większych powierzchni. Silnik zamontowałem pionowo na wózku a na jego wałek przechodzącym przez podstawę wózka wykonałem koło metalowe z blachy 10mm. Koło połączone z wałkiem silnika za pomocą sprzęgła gumowego. W kole osadzone są wcześniej opisywane kamienie (kształt nerki).
  • REKLAMA
  • #3 3751869
    ga72
    Poziom 11  
    Jeśli możesz wstaw zdjęcia tej czyszczarki, bardzo mi pomogą
  • Pomocny post
    #4 3779963
    Nstan
    Poziom 31  
    ga72 napisał:
    Jeśli możesz wstaw zdjęcia tej czyszczarki, bardzo mi pomogą
    Załączniki:
    • Jaka czyszczarka do lastriko z funkcją szlifowania na mokro zamiast szlifierki kątowej? 2.JPG (21.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jaka czyszczarka do lastriko z funkcją szlifowania na mokro zamiast szlifierki kątowej? 1.JPG (20.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 3792350
    ga72
    Poziom 11  
    Czy to koło z kamieniami jest bezpośrednio mocowane na wałku silnika czy jest jakieś przełożenie. Jesli bezpośrednio to ile obrotów ma silnik?
  • Pomocny post
    #6 3792955
    Nstan
    Poziom 31  
    ga72 napisał:
    Czy to koło z kamieniami jest bezpośrednio mocowane na wałku silnika czy jest jakieś przełożenie. Jesli bezpośrednio to ile obrotów ma silnik?

Jak pisałem wcześniej" Koło połączone z wałkiem silnika za pomocą sprzęgła gumowego. "
    Silnik ma około 750 obr/min.
  • REKLAMA
  • #7 4380971
    ga72
    Poziom 11  
    Czyszczarkę wykonałem. Poniewaź mamy małe zarobki mam możliwość dorobienia po pracy. Dziękuję wszystkim za pomoc. Zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła poszukiwania czyszczarki do lastriko z funkcją szlifowania na mokro jako alternatywy dla szlifierki kątowej. Zaproponowano samodzielnie wykonaną czyszczarkę na kamienie w kształcie nerki, zamontowaną na wózku z pionowo ustawionym silnikiem o prędkości około 750 obr./min. Koło metalowe z blachy 10 mm, na którym osadzone są kamienie, połączone jest z wałkiem silnika za pomocą sprzęgła gumowego, co umożliwia efektywne czyszczenie większych powierzchni lastriko. Autor potwierdził wykonanie takiej czyszczarki i zamknął temat, doceniając pomoc w doborze rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA