Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka Polar PDG 585 - delikatnie wyje po włączeniu.

agnieszka.b 03 Kwi 2007 15:22 1475 12
  • #1 03 Kwi 2007 15:22
    agnieszka.b
    Poziom 10  

    Problem polega na tym że pralka nie działa, tzn po włączeniu uruchamia się blokada i słychać delikatne wycie i nic. Po przesunięciu programatora w jakiekolwiek inne miejsce to samo, po wyłączeniu przyciskiem blokada się zwalnia.
    Proszę o pomoc!

    Dodano po 4 [minuty]:

    Czy mogłam ja zepsuć w ten sposób:
    włączyłam od razu na pranie zasadnicze ale pralka zaczęła wypompowywać wodę więc przesunęłam pokrętło troszku dalej i wtedy już nie zadziałała.

    Moderowany przez Jaś Kula:

    Przeczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php zwłaszcza punkt 11. Tytuł poprawiłem.

    0 12
  • #2 03 Kwi 2007 15:31
    matekogon
    Poziom 22  

    możesz podać model tej pralki a gdzie słychać to delikatne wycie

    0
  • #3 03 Kwi 2007 15:46
    agnieszka.b
    Poziom 10  

    PDG 585 taka starsza

    0
  • #4 03 Kwi 2007 16:39
    ludwik20
    Poziom 10  

    sprawdz hydrostat czy nie jest zapchany

    [_P_]

    0
  • #5 03 Kwi 2007 16:59
    motyl22
    Poziom 27  

    Może filtry. Jeden na bebnie ( w instrukcji pisze jak otwożyć) a drugi z przodu na dole kwadratowe "drzwiczki" trzeba zdjąć. Hm... nadal nie wiemy skąd dobiega to "wycie" Pozdrawiam

    0
  • #6 03 Kwi 2007 17:28
    nokia 3650
    Poziom 20  

    Sprawdz pasek moze spadl lub pekl ,dlatego tylko wyje

    0
  • #7 03 Kwi 2007 17:49
    112828
    Użytkownik usunął konto  
  • #8 06 Kwi 2007 16:53
    matekogon
    Poziom 22  

    z którego miejsca dochodzi to wycie z dołu pralki czy z góry jak z góry to leketrozawór z dołu to coś z silnikiem albo pompka od wypompowywania wody ta informacja dużo wątpliwości rozwiąże

    0
  • #9 07 Kwi 2007 17:40
    kaloryfer
    Poziom 13  

    Napisz czy pobiera wodę jak sugerował Bleble,jeżeli nie to "buczemie" może pochodzić właśnie od cewki elektrozaworu.Bez pobrania wody nie ruszy,chyba że tylko na wirowaniu.Jeżeli zaś pobrała wodę i silnik się nie obraca,a słychać tylko "buczemie" to silnik może nie mieć siły,i dlatego słychać "buczenie"silnika.Sprawdź kondensator.

    0
  • #10 07 Kwi 2007 18:15
    akurek30
    Poziom 12  

    witam sprawdz chydrostat.Zdejmnij z niego wężyk i dmuchnij w niego.Zobaczysz czy działa.
    .

    0
  • #11 27 Maj 2007 12:22
    majsterw1
    Poziom 14  

    Witam! :-)
    Sprawdź kondensator , sprawdź sitko w elektro zaworze czy nie jest zapchane. I sprawdź chydrostat czy działa.
    Pozdrawiam Majsterw1 ! :-)

    0
  • #12 27 Maj 2007 12:51
    kristogyver
    Poziom 10  

    Sprawdź sitko w wężu doprowadzającym wodę od zaworu w miejscu gdzie jest podłączona do sieci.

    0
  • #13 14 Cze 2007 14:51
    Arek37
    Poziom 14  

    Ja miałem przypadek że był zagięty wąż doprowadzający wodę ;-) a ludziska już chcieli pralkę kupić nową:D

    0