logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 3420 - Zacinająca się karetka i błąd mechanizmu drukarki

gviper 05 Kwi 2007 22:08 1726 5
REKLAMA
  • #1 3757105
    gviper
    Poziom 11  
    Drukarka zaczęła się dość dziwnie zachowywać,pierwsze problemy polegały na informacji o złym kartridżu z tuszem kolorowym,co skutkowało tym że odmawiała drukowania,po jego wymianie kolejną przeszkodą jest zacinająca sie karetka po prawej stronie,tam gdzie następuje czyszczeni dysz,gumki czyszczące jadą w tył a po powrocie blokują karetke. Wyświetla sie monit "Błąd mechanizmu.Kosz pojemników z tuszem nie może sie przesuwać". Po jakimś czasie jedzie w lewo,mocno trzaska i wraca z powrotem w prawo:(...jeśli pokrywa jest otwarta to jadąc w prawo zatrzymują sie jak powinny na środku ale po jej zamknięciu znów pędzą w prawo i tam zostają...Nie jest to spowodowane zacięciem papieru. PROSZĘ O POMOC!!:cry:
  • REKLAMA
  • #2 3757141
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Wydaje mi się, że powodem może być przyblokowanie stacji czyszczącej starym tuszem.
  • REKLAMA
  • #3 3759567
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    wpisz w " szukaj " : 3420

Zacznij od konserwacji :

- demontaż obudowy i stacji serwisowej
    - czyszczenie stacji serwisowej oraz elementów pozycjonujących
    - sprawdzenie taśmy napędu karetki
  • REKLAMA
  • #4 3759781
    abcpawel
    Poziom 20  
    Ocena: 75
    ciężko będzie z tej zabawki wyjąć stację serwisowa :) ja proponowałbym przeinstalować sterowniki może to dziwne ale w kilku przypadkach mi pomogło pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3760860
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Cytat:
    ciężko będzie z tej zabawki wyjąć stację serwisowa

litości :!:

jedna z banalniejszych konstrukcji - na forum jest instrukcja obrazkowa do podobnego modelu
  • #6 3761049
    gviper
    Poziom 11  
    Też przyszło mi na myśl że winne mogą być sterowniki jednak niestety nie tędy droga.Drukarka jest wyczyszczona,więc zabrudzenia też nie wchodzą w grę...nie wiem dlaczego taka ukośna blokada która przy czyszczeniu tuszy przytrzymuje karetkę później nie odbija:?:
REKLAMA