Chcę zabezpieczyć swoja piwnicę , trzymam tam od niedawna motocykl, a były ostatnio kradzieże z piwnic, na szczęście mnie złodziej ominął.Jednak chcę zabezpieczyć się przed tym.Myślałem żeby wykorzystać dzwonek bezprzewodowy do tego, i nawet byłoby ok gdyż mieszkam na 1 piętrze a piwnica jest wprost pod moim pokojem , więc odległości jest jakieś max 12metrów + 2 stropy, kumpel tak zrobił i działało , on też mieszka na 1p. ten dzwonek daje rade jeszcze an takiej odległości.Ale jest jedno ale.Nieznoszę kupować chińskich wynalazków, wolę zrobić wszystko sam.Czy ktoś miałby jakiś schemat/ opracowanie nadajnika i odbiornika 1 kanałowego który poradził by sobie z odległością kilkunastu m i betonem ?? Zamontuje wewnątrz piwinicy nad drzwiami styk który przy nawet lekkim uchyleniu uruchomi nadajnik, przez co z odbiornika usytuowanego w moim pokoju rozlegnie się alarm.Chcę to zrobić sam, nie przysłajcie mi linka do urządzeń za 500 zeta , gdyż są one na wyrost, zwykły dzwonek bezprz. dawał radę, ale ja chcę to zrobić sam .Czekam na wasze pomysły/schematy/opracowania.
Pozdro
Pozdro