logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zdalne zabezpieczenie przed kradzieżą z powiadomieniem

telemah 06 Kwi 2007 12:50 1632 1
REKLAMA
  • #1 3758923
    telemah
    Poziom 27  
    Ocena: 62
    Chcę zabezpieczyć swoja piwnicę , trzymam tam od niedawna motocykl, a były ostatnio kradzieże z piwnic, na szczęście mnie złodziej ominął.Jednak chcę zabezpieczyć się przed tym.Myślałem żeby wykorzystać dzwonek bezprzewodowy do tego, i nawet byłoby ok gdyż mieszkam na 1 piętrze a piwnica jest wprost pod moim pokojem , więc odległości jest jakieś max 12metrów + 2 stropy, kumpel tak zrobił i działało , on też mieszka na 1p. ten dzwonek daje rade jeszcze an takiej odległości.Ale jest jedno ale.Nieznoszę kupować chińskich wynalazków, wolę zrobić wszystko sam.Czy ktoś miałby jakiś schemat/ opracowanie nadajnika i odbiornika 1 kanałowego który poradził by sobie z odległością kilkunastu m i betonem ?? Zamontuje wewnątrz piwinicy nad drzwiami styk który przy nawet lekkim uchyleniu uruchomi nadajnik, przez co z odbiornika usytuowanego w moim pokoju rozlegnie się alarm.Chcę to zrobić sam, nie przysłajcie mi linka do urządzeń za 500 zeta , gdyż są one na wyrost, zwykły dzwonek bezprz. dawał radę, ale ja chcę to zrobić sam .Czekam na wasze pomysły/schematy/opracowania.

Pozdro
  • REKLAMA
  • #2 3758942
    submariner
    Poziom 32  
    Ocena: 268
    kiedys wykorzystalem do tego celu stara komorke i detektor ruchu przekaznik detektora "naciskal" przycisk dzwon na ostatnio wybrany nr , jak ktos sie ruszal to detektor zalaczal komorke jesli odebralem to mialem podsluch , wystarczylo co jakis czs doladowac zdalnie konto.
REKLAMA