logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens S55 nie włącza się po flashowaniu modyfikowanym softem Freia

kuba883 08 Kwi 2007 15:16 954 8
REKLAMA
  • #1 3766287
    kuba883
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    witam, ost zaczalem bawic sie moim siemensem i tak : najpierw przeflashowalem orginalnym oprogramowaniem bylo ok , pozneij bawilem sie patchami tez ok , pozeniej chcilaem wgrac softa juz modyfikowanego freia i kabelkiem servisowym i teraz mam taki problem ze naciskajac czerwona sluchawke pojawia sie swiatelko robi taki bzzzz i sie wylacza :(

probowalem jeszcze inny soft przez v klay wrzucic ale nic nie pomaga , soft niby sie wgrywa ale po tym dalej to samo :( tp nie byl ciety co mam zrobic ??
  • REKLAMA
  • #2 3766307
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3766367
    kuba883
    Poziom 12  
    trrzba bylo sie pobawic z imeiem i freia ;)) a nie mam cietego a flashuje go bez broblemu dzieki za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #5 3766446
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 3766453
    kuba883
    Poziom 12  
    wiem ze to zabytek , to moj stary telefon lezal juz sobie jakis czas to zaczalem sie nim bawic heheh ale juz wszystko gra
  • #7 3766512
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    kazdy s55 u mnie fakt faktem na martechu leci bez tp
  • #8 3766881
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    S55 i M55 zawsze pod Freia flashowałem i unlocka robiłem bez TP...
  • #9 3767009
    +Gajowy
    Poziom 23  
    Ocena: 4
    polecam ;) www.gsmobile.pl

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens S55, który po flashowaniu modyfikowanym softem Freia przestał się włączać – po naciśnięciu czerwonej słuchawki pojawia się światło i dźwięk bzzz, a następnie telefon się wyłącza. Próby wgrania innego oprogramowania przez kabel V klay nie przyniosły efektu, mimo że soft niby się wgrywał. Dyskusja wskazuje, że kluczowym elementem jest posiadanie "ciętego TP" (tablicy programowej) – bez niej flashowanie modyfikowanym softem może powodować problemy. Niektórzy użytkownicy potwierdzają, że starsze wersje softu lub flashowanie na platformie Martech pozwalały na działanie bez ciętego TP. Wskazano również konieczność przywrócenia oryginalnego IMEI po flashowaniu oraz możliwość użycia oprogramowania SWUP. Ostatecznie autor potwierdził, że po zabawie z IMEI i Freią telefon działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA