logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do plotera CalComp Model 83 - kompatybilność z HP?

SL_500 08 Kwi 2007 18:15 1483 3
REKLAMA
  • #1 3766727
    SL_500
    Poziom 11  
    Witam wszystkich.
    Ostatnio stałem się właścicielem plotera CalComp model 83 - problem polega na tym że nie mogę nigdzie znaleźć sterowników do niego, ponoć jest on kompatybilny ze sterownikiem od plotera firmy HP - może ktoś coś o tym wie i potrafi mi pomóc byłbym wdzięczny.
    W załączniku zdjęcia między innymi. zworek których też nie potrafię odpowiednio skonfigurować.
    Nadmienię że ploter się włącza i jest na pewno sprawny potrzebuję tylko sterownika.
    Sterowniki do plotera CalComp Model 83 - kompatybilność z HP?
  • REKLAMA
  • #2 3766747
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Ten sterownik to jest potrzebny do systemu RTOS a może CPM?
  • REKLAMA
  • #3 3766790
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3828
    SL_500 napisał:
    Nadmienię że ploter się włącza i jest na pewno sprawny potrzebuję tylko sterownika.

Szanowny kolego SL_500 witam nowego usera na naszym forum :D
    Przypomnę koledze że u nas obowiązują pewne reguły:
    Zmieniłem i poprawiłem temat postu oraz sam post!
    - stosuj duże litery zaczynając zdanie

Sugeruję poprawienie treści postu jak i jego gramatyki po napisaniu następnej odpowiedzi w temacie. Stosowne poprawki w tym już wykonałem, ale nie należy to do moich obowiązków.
    Nadmienię że post tak naprawdę to nie jest w swoim odpowiednim dziale i pozostawię go tylko chwilowo tu gdzie jest.
    Proszę również przyjąć do wiadomości że zamieszczamy fotki tylko tak:
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.
  • #4 3779047
    SL_500
    Poziom 11  
    Witam. W sumie dopiero teraz zauważyłem że post jest w złej kategorii - ale chyba teraz już tego nie mogę zmienić? ew. napiszę od nowa w poprawnej kategorii.
    A co do samego plotera to nie wiem o co chodzi z tymi skrótami - ale napiszę to na swój sposób. Potrzebuję sterownik żebym w systemie Windows w zakładce drukarki widział urządzenie Ploter taki i taki i mógł wydrukować stronę testową. Mam nadzieję że jest gdzieś taki sterownik zwykłym szukaniem w google nie znalazłem odpowiedniego.
REKLAMA