logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6103 - kod zabezpieczający nie działa po zdjęciu simlocka

adamend 09 Kwi 2007 19:49 14104 8
REKLAMA
  • #1 3770332
    adamend
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam mam problem z nokią 6103,po zdjęciu simlocka programem WorldUnlock Calkulator coś mu się porypało i chce kodu zabezpieczającego telefon ale typowego 12345 nie przyjmuje.Wiem że nie obejdzie się bez podłączenia go do kompa i zresetowania ale czy jest możliwe,że samo zdjęcie simloca mogło coś pokaszanić? dodam,że blokada została zdjęta można używać każdej karty.Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3770387
    piratten
    Poziom 27  
    Ocena: 19
    w załaczniku masz by elektro mastercode - potrzebujesz jedynie imei :) wejdziesz póxniej w ustawienia i tym samym kodem sobie zresetujesz do jakiego chcesz :)
  • REKLAMA
  • #4 3774470
    adamend
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Bardzo dziękuję za pomoc.Zamykam temat.Zdjąłem zabezpieczenie klawiatury,właściciel telefonu przypomiał sobie że faktycznie zmienił jakiś kod
    ale nie pamięta jaki.
    Wszystkm dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #5 3876714
    marii888
    Poziom 2  
    ok, zrobiłam wszystko, znalazłam IMEI, dostałam mastercode, wpisąłam do telefonu i nic, czy ktoś miał podobny przypadek? bo robiłam już milion razy tą samą czynnośc i nadal nic i zaczynam się martwić czy w ogóle kiedyśjeszcze uruchomie ten telefon!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #6 3876883
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    Idz do najblizszego serwisu i zrobia bez problemu to.
  • REKLAMA
  • #7 3876925
    marii888
    Poziom 2  
    a nie wiesz ile mi za to moga policzyć?
  • #8 3876930
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    Hm...z 15-20zl.
  • #9 3876932
    marii888
    Poziom 2  
    ok, super, dzięki :)

Podsumowanie tematu

✨ Po zdjęciu simlocka w telefonie Nokia 6103 za pomocą programu WorldUnlock Calculator pojawił się problem z kodem zabezpieczającym, który nie jest akceptowany (standardowy 12345 nie działa). Telefon wymaga podłączenia do komputera i zresetowania kodu zabezpieczającego. Użytkownik otrzymał sugestię użycia mastercode wygenerowanego na podstawie numeru IMEI, co pozwala na reset kodu zabezpieczającego w ustawieniach telefonu. Pomimo zastosowania mastercode, niektórzy użytkownicy mieli trudności z odblokowaniem telefonu, co sugeruje, że w niektórych przypadkach konieczna może być wizyta w serwisie, gdzie za około 15-20 zł można profesjonalnie zresetować zabezpieczenia. W jednym przypadku problem rozwiązało zdjęcie blokady klawiatury i przypomnienie zmienionego wcześniej kodu przez właściciela telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA