logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmusić Proxy Switcher do testowania anonimowych proxy?

lidmar 10 Kwi 2007 00:35 2281 9
REKLAMA
  • #1 3771324
    lidmar
    Specjalista AGD
    Ocena: 98
    mam internet przez radiowke i stale IP . chciallbym zminiac IP i próbuje robic to za pomoca Proxy Switcher . program ten po sciagnieciu list proxy testuje je . problem polega na tym ze program wylacza testowanie proxy anonimowych a to wlasnie o nie mi chodzi. co zrobic aby program nie wylaczal ich ?
  • REKLAMA
  • #2 3771380
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    jesli IP przydziela ci na stałem twój ISP , to zmiana na IP lub jego maskowane przez zewnętrzne proxy nic nieda :)

pytasz dlaczego :?: google ---> NAT
  • REKLAMA
  • #3 3772106
    lidmar
    Specjalista AGD
    wlasnie ze laczenie przez proxy mi pomoże bo juz sprawdzilem mam tylko problemy ze znalezieniem anonimowych proxy, bo jak pisalem proxy switcher wylacza je ze kanowania.
  • #4 3772153
    iovv
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    alechodzi ci o zmianę IP w www (fora i takie tam pierdoły)? Jeśli tylko to to polecam TorPark - anonimowe IP murowane.
  • REKLAMA
  • #5 3772206
    lidmar
    Specjalista AGD
    chodzi mi o zmiane ip w celu korzystania z uploadow np radischare. bo po sciagnieciu 1 pliku na nastepny kaze mi czekac ponad godzine a jak zmienie ip to moge sciagac od razu nastepny.
  • #6 3773159
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    bez wiedzy i zgody admina niezmienisz IP ,anonimowe proxy w sieci nic Ci niedadzą
  • #7 3773538
    lidmar
    Specjalista AGD
    jak nie dadzą jak dadzą. wybieram jakies dzialajace proxy i laczac sie przez nie- zmieniam ip. chodzi mi tylko o to jak latwo znalesc dzialajace i anonimowe ip.
  • #8 3774661
    gavron
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    co ty gadasz?? przeciez byle jaka strona sprawdzajaca IP od razu zobaczy ze uzywasz proxy i "wyciagnie" z niego twoje IP, ktore za kazdym razem jest takie samo...
  • REKLAMA
  • #9 3774683
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Autor postu ma racje, jest mase proxy nieprzezroczystych, takie manewry stosuje sie bez klopotow np chocby w gg zeby oszukac znajomych skad klikamy, na googlu znajdziesz sporo list takich proxy, www sprawdzajace IP takze podadza Ip serwera proxy, co do programu to go nie znam musisz sprawdzac recznie sobie proxy lub pobierac gotowe ale swieze listy serwerow.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada stałe IP przydzielane przez dostawcę internetu radiowego i chce zmieniać IP, korzystając z programu Proxy Switcher do testowania i używania anonimowych proxy. Problem polega na tym, że Proxy Switcher automatycznie wyłącza testowanie proxy anonimowych, które są kluczowe dla użytkownika. Dyskusja wyjaśnia, że zmiana IP na poziomie sieci lokalnej jest niemożliwa bez zgody administratora, jednak użycie anonimowych proxy może zmienić IP widoczne w serwisach internetowych, co jest potrzebne np. do omijania limitów czasowych na serwisach typu Rapidshare. Wskazano, że wiele proxy jest nieprzezroczystych i łatwo wykrywalnych przez serwisy sprawdzające IP, dlatego znalezienie działających i anonimowych proxy wymaga ręcznego testowania lub korzystania ze świeżych list proxy. Zaproponowano alternatywę w postaci TorPark jako narzędzia do uzyskania anonimowego IP. Podano również link do programu dedykowanego do testowania proxy, choć nie podano szczegółów jego działania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA