logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra B 1996 – brak reakcji wyświetlacza i kodu w radiu Car 400, luźny przewód

iuseg 10 Kwi 2007 10:50 1904 3
REKLAMA
  • #1 3771921
    iuseg
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    czesc mam pilka pytań :
    kupiłem vectre b z 1996r wersja cd niestety wczesniej było tam inne radio ale zostało zamienione na car 400 nie znan kodu na uruchonienie mam kod kreskowy na obudowie radia moze coś pomoze. Wyswietlacz nie dzała z radiem nic sie nie dzieje próbowałem wpisac jakiś kod dowollny ale wyswietlacz nie reaguje, nie wiem dlaczego. w wiąsce dochodzącej do radia jest jeden przewód luzny czerwony, nie podpiety do niczego, choć wszystkie przewody w kosce mają swoje niejce i niczego nie brakuje. umówiłem sie z jakim fachowcem z który ma mi to radio odblokowac za 25pln ale czy kod trzeba bedzie wpisac jesli tak to jak włączyc wyswietlacz, jesli nie to jak włączyc wyswietlacz , prosze o pomoc.
    pozdrawiam iuseg
  • REKLAMA
  • #2 3772012
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Myślę że jeśli trafisz na fachowca to będzie wiedział jak uruchomić wyświetlacz. Podejrzewam że tajemnicą jest ten lużny przewód który ktoś odciął by nie gasła data na wyświetlaczu.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3784712
    iuseg
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    przyniosłem radio sciągnieto z niego blokade i podano mi kod radio raz chodzi raz nie nie wiem dlaczego ale w dalszym ciągu nie przełancza na wyświetlacz wiec nie wiem co za stacja. Sterowanie w kierownicy radiem chodzi. Są dwa dziwne przewody
    pierwszy czerwony rozłączony nie jest w kosce
    drugi czarny wychodzi z wiązki z pod deski rozdzielczej ale nie tej do której podłaczona jest kostka i w chodzi w kosce. domyslam sie ze jest to zasilanie gdyż mozna radio włączyc bez zapłonu.
    sprawdziłem podłączenia ze strony studio24 kolory są inne niz u mnie w kosce.
    pytania :
    co zrobic zeby chodziło radio na wyswietlaczu
    czy mozna podnienic przewody czarny wypąć i wiąc czewony
    skąd wiąsc schemat kostki właściwy do moiej vectry rok 1996 wersja CD bez komputera
    proszę o pomoc
  • #4 3784829
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Bezmyślnie nie wolno nic podłączać. Trzeba było rozkodowywacza zapytać żeby wyszedł z Tobą do auta, podłączył i powiedział co jest nie tak.

Zasadnicza sprawa, czy po wlączeniu radia znika data z wyświetlacza i czy wyłączył Ci kod czy tylko go podał i sam wpisałeś ? Na stronie Studio24 są opisy podłączeń wyświetlacza i trzeba je porównać z autem to dojdziesz co jest nie tak. Gdybyś podjechał do mnie to miałbyś sprawę załatwioną kompleksowo.

SławeK
REKLAMA