logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bramka CAME ZBX6 - brak napięcia na transformatorze po wymianie bezpiecznika

rafimilo 11 Kwi 2007 19:43 4105 7
REKLAMA
  • #1 3777740
    rafimilo
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    na płytce mam napisane ZBX6 .Po rozkreceniu był uszkodzony bezpiecznik pom wymianie nic nie działa dalej .Wziołem miernik napiecia i na powrocie z transformator były trzy zaciski 0/12/24 na tych zaciska zero napiecia Potrzebuje schematu i fachowej odpowiedzi z gory dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 3778464
    SKRZYNIA
    Poziom 23  
    Ocena: 198
    skoro nie ma napiecia po wtprnej to trafo polozylo sie , a czy dochodzi napiecie do pierwotnej strony trafo??
  • REKLAMA
  • #3 3778572
    rafimilo
    Poziom 12  
    dochodzi . Tez tak myslalem chodzi mi o symbole tego trafa.
  • #4 3785306
    witoldtomasz
    Poziom 11  
    Jesteś pewny że to trafo?
    Sprawdż bezpieczniki ponownie.
    Często pada płytka w lampie robi zwarcie.
  • #5 3785635
    bartek_p
    Poziom 31  
    Ocena: 194
    Odłącz wszystkie kable od trafa, poza zasilaniem i posprawdzaj napięcia.
  • REKLAMA
  • #6 3842216
    rafimilo
    Poziom 12  
    szukam osoby ktora mi doradzi lub schematu do zbx 6 .Padł mi transformator po wymianie nic lipa dziale tylko pilot bo mroga na plytce sterowania ale nie ma zasilania na silnik .Jak sprawedzic czy czasami sterowanie nie polecialo.
  • REKLAMA
  • #7 3845832
    rafimilo
    Poziom 12  
    Witam czy ktoś u mnie mi pomóc w tym problemie z ta brama
  • #8 18029812
    pablo1521
    Specjalista - palniki olejowe
    Ocena: 262
    rafi. Czy naprawiłeś już tą bramę? Jeśli nie to daj na pw.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem braku napięcia na transformatorze w bramie CAME ZBX6 po wymianie uszkodzonego bezpiecznika. Pomiar napięcia na zaciskach transformatora (0/12/24 V) wykazał brak napięcia na wyjściu. Sugerowano sprawdzenie, czy do pierwotnej strony transformatora dochodzi napięcie oraz ponowną kontrolę bezpieczników, gdyż uszkodzenie płytki sterującej lub zwarcie w lampie mogą powodować problem. Zalecano również odłączenie wszystkich kabli od transformatora poza zasilaniem i ponowne pomiary. Autor poszukiwał schematu i fachowej pomocy, wskazując na możliwe uszkodzenie transformatora i ewentualne problemy ze sterowaniem silnikiem bramy, które objawia się brakiem zasilania mimo działania pilota i migania diody na płytce sterującej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA