logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja sterowników aparatu Kodak powoduje pętlę restartów w Windows XP

SQUELTH. 12 Kwi 2007 21:04 1070 6
REKLAMA
  • #1 3781511
    SQUELTH.
    Poziom 20  
    Ocena: 22
    Witam,

Mam taki problerm, instalowałem sterowniki do aparatu Kodak prosto ze strony producenta, robiłem to nie pierwszy raz, komputer poprosił o ponowne uruchomienie, po czym sięładuje plansza z napisem XP i nic więcej, czarny ekran, po chwili restert i tak w kółko.
    Na szybko teraz zainstallowałem Win w nowym katalogu. Mogę spokojnie teraz wejść do katalogu z tamtym Windowsem,
    I tutaj mam pytanie?
    Czy jest szansa, żeby go postawić na nogi, czy nie bardzo,
    dodam, że w trybie awaryjnym też sięnie chce uruchamiać.

Proszę o pomoc,

Pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • #2 3781586
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 837
    Konieczne jest odinstalowanie urządzenia.
    Gdyby jeszcze system dał się uruchomić w trybie awaryjnym... Byłoby po kłopocie!
  • REKLAMA
  • #3 3781597
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Uruchom "stary" system w trybie awaryjnym (F8) i odinstaluj sterowniki aparatu.Potem zainstaluj takie z którymi nie było problemu.
  • REKLAMA
  • #4 3781678
    SQUELTH.
    Poziom 20  
    Wógóle nie chce się uruchamiać ani w sytemie awarynjym ani żadnym innym ,z dostępnych. MOgę jedynie wejść do katalogu WINDOWS z drugiego (tymczasowego) , który zainstalowałem w C:/WINDOWS1.
  • REKLAMA
  • #5 3781691
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    To została ci naprawa systemu z płyty instalacyjnej.
  • #6 3781781
    SQUELTH.
    Poziom 20  
    A w jaki sposób mam to wykonać?? Jeśli chcę instalować na tej samej partycji w tym samym katalogu, to mam nacsnąć najpierw "L" i usunąc bieżący system. A tam mam wszystkie pozapisywane dosyć ważne informacje itp.
  • #7 3788457
    SQUELTH.
    Poziom 20  
    Postawiłem system od nowa, jest wszytko ok.

Podsumowanie tematu

✨ Instalacja sterowników aparatu Kodak na systemie Windows XP spowodowała pętlę restartów, uniemożliwiając normalne uruchomienie systemu, w tym tryb awaryjny. Próba uruchomienia systemu kończyła się czarnym ekranem i ciągłym restartem. Rozwiązaniem sugerowanym przez uczestników dyskusji było odinstalowanie sterowników w trybie awaryjnym, jednak ze względu na brak dostępu do trybu awaryjnego, konieczne stało się użycie opcji naprawy systemu z płyty instalacyjnej Windows XP. Autor obawiał się utraty ważnych danych podczas reinstalacji systemu na tej samej partycji. Ostatecznie zdecydował się na ponowną instalację systemu w nowym katalogu, co rozwiązało problem i umożliwiło dostęp do danych z poprzedniej instalacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA