Chciałbym troszkę rozszerzyć swoją wiedzę na ten temat i może wy w tym mi pomożecie! Jak byście znali linki albo macie jakieś artykuły o naprawianiu sprzętu RTV i jak do tego się zabierać to prosił bym o pomoc z waszej strony? Raczej z podawanym sygnałem nic nie jest ale muszę mieć pewność zę STK4211V jest na bank uszkodzony bo jest on bardzo drogi bo aż 70 zł. Jak sprawdzać takie różne układy scalone czy są sprawne? Proszę o pomoc.
..........................................................................................
15 Kwi 2007 14:15
Mam problem i potrzebuję pomocy aby go rozwiązać! Posiadam wzmacniacz Pioneer A-Z570 o końcówce mocy na układzie scalonym STK4211V. Kiedy podłączam kolumny do wyjść na nie to na każdym kanale nic nie słychać tylko takie strzelanie nawet jeśli nie podaję sygnału. Moje pytanie brzmi czy faktycznie mógł zostać uszkodzony układ scalony i jak to sprawdzić czy faktycznie jest on uszkodzony i da mi pewność że jeśli go wymienię to będzie wszystko ok? Pytam się o to bo układ scalony jest trochę drogi. Proszę o pomoc.
Moderowany przez Jaś Kula: Przeczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php zwłaszcza punkt 10.5. Scaliłem tematy.