logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6070 - Rozbieżność w pamięci telefonu a Nokia PC Suite

Legolek 15 Kwi 2007 22:38 1671 4
REKLAMA
  • #1 3790710
    Legolek
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!!

Od jakiegoś czasu mam właśnie telefon Nokia 6070. Pojawił się problem z pamięcią i chyba dzwonkami.Gdy w telefonie załączam stan pamięci po podliczeniu wychodzi mi że ogólnie jest około 2,6 mega pamięci.Podłączając telefon przez irdę Nokia Pc Suite pokazuje mi że jest niby 3,2 mega pamieci więc z ciekawości napisałem do biura obsługi Nokiia w odpowiedzi od producenta Nokii dostałem info.

Witamy w Dziale Obsługi Klienta Nokia,

Uprzejmie informujemy, że wewnętrzna pamięć telefonu 6070 wynosi 4,2 MB.
    W telefonie tym nie ma opcji zastosowania kart pamięci.

W przypadku wszelkich pytań dotyczących produktów i usług Nokia prosimy o kontakt z Linią Obsługi Klienta Nokia: tel. 022654 76 86 fax. 022 654 45 36

Jeśli jesteś członkiem Club Nokia prosimy o kontakt z Club Nokia Careline: Tel. 022 654 00 43 

Pozdrawiamy,
    Dział Obsługi Klienta Nokia 

Telefon mam na gwarancji więc mogę go oddać tylko nie wiem czy nie zmarnuje sobie czasu i dlatego takie pytanie zadałem.

2 Sprawa to sprawa dzwięków. Czy to mp3 czy amr to nie ma teoretycznie żadnej różnicy każdy dźwięk nie jest czysty słychać w nim trzaski, szczególnie jak nadstawi się ucho do głośnika i też nie wiem czy to jest normalne w tym telefonie.

Jak ktoś coś wie to niech mi poradzi z góry wielkie dzięki za każdą odpiowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 3791668
    pawel694
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Legolek co do pamięci to telefon musi sobie zostawić tzw "pamięć operacyjną" i dlatego ta różnica co do dzwonków amr jest gorsze od mp3 chyba że mp3 ma bardzo niską szybkość transmisji bitów
  • REKLAMA
  • #3 3792099
    Legolek
    Poziom 11  
    pawel694 tylko dziwne bo teraz sprawdzałem i obojętnie czy telefon włączę i wyłączę pamieci pokazuje tyle samo. Weszłem po podłączeniu do komputera do menadżera plików i po zliczeniu wszystkich katalogów oraz aplikacji wyszło mi że jest 2,6 mega zajęte.Dajac właściwosci telefonu otrzymuje 3,2 mega ogólnej pamieci a 31 kb wolnej więc coś tu jednak chyba nie tak a jak jeszcze Nokia mi pisze że ma 4,2 mega pamięci to już w ogóle nic nie kapuje z tego.

jeszcze mam takie coś http://www.forum.nokia.com/devices/6070

gdzie wczytuje:

Memory:

Max User Storage: 4 MB

Max JAR Size: 128 KB

Heap size: 512 KB

Więc tym bardziej niz z tego nie rozumie :/
  • REKLAMA
  • #5 3798868
    Legolek
    Poziom 11  
    Nie mam żadnych zapisanych wszystko mam na karcie sim kontakty itp a przypomnień w kalendarzu nie mam. Przed wczoraj byłem w serwisie gdzie kupiłem tel to mi babka powiedziała ze sama nie wie czemu tak jest dziwi ja odpowiedz noki i mówi że może być pamięć dzielona że ileś na aplikacje a ileś na resztę.Od razu tą opcję wykluczyłem bo widzę co mam w telefonie i co mogę wrzucić jeszcze. Więc odesłała mnie do ich 2 serwisu gdzie od razu na miejscu są serwisanci i od razu mi powiedzą co i jak niby :) więc może dziś do nich zawitam i się dowiem.
REKLAMA