logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukuje sterowników do karty PixelViev BT878 FM pod Win XP

erni2000 16 Kwi 2007 15:27 5909 13
REKLAMA
  • #1 3792129
    erni2000
    Poziom 1  
    Witam, jak w temacie..poszukuje sterowników do karty PixelViev BT878 FM pod WIN XP.
    Tylko prosze bez odp :"google.pl".
    Szukałem ..straciłem juz cierpliwosc..moze ktos ma taka karte:D
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem i poprawiłem temat postu!

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3792235
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Przeciez strona producenta dziala! Wybierasz model karty i sciagasz sterowniki.
    http://www.prolink.com.tw/
  • #4 3792386
    Nozownik
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    Kolobos napisał:
    Przeciez strona producenta dziala! Wybierasz model karty i sciagasz sterowniki.
    http://www.prolink.com.tw/

Też sobie pomyślałem o tym w pierwszej kolejności ale stwierdziłem, że erni2000 już tam szukał...
  • REKLAMA
  • #5 3792989
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Zeby w ogole zaczac szukac sterownikow do tej karty, to trzeba najpierw odczytac dokladny model karty, ktory jest na niej nadrukowany.
  • REKLAMA
  • #6 3798141
    rtomek
    Poziom 19  
    Ocena: 60
    polecam program moretv353pl do Tv i FMRadio28 do słuchania radia na tej karcie
  • #7 3804017
    krzyżak
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Podepne się pod temat.
    Posiadam avermedia tv capture 95 (leciwa karta )na chipie BT 848. Problem jest ze sterami pod XP. Dodam ,że przewertowałem forum i google i efekt taki,że mam obraz lecz nie ma głosu niezależnie z jakiego softu korzystam(chris tv,k-tv, more tv,avermedia). Na winME i 98 chodzi bez problemu,ale nie chcę instalować dwóch systemów.

pozdrawiam
  • #8 3804147
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    krzyżak - sprawdz tweakowane sterowniki z iulabs.
  • #10 3805338
    Wicked
    Poziom 18  
    krzyżak napisał:
    Podepne się pod temat.
    Posiadam avermedia tv capture 95 (leciwa karta )na chipie BT 848. Problem jest ze sterami pod XP. Dodam ,że przewertowałem forum i google i efekt taki,że mam obraz lecz nie ma głosu niezależnie z jakiego softu korzystam(chris tv,k-tv, more tv,avermedia). Na winME i 98 chodzi bez problemu,ale nie chcę instalować dwóch systemów.

pozdrawiam

Ja miałem podobny problem, na xp zacząłem używać moretv i nie miałem głosu, myślałem, że to padnięta karta, a się okazało, że pod xpkiem moretv tak jakby nie umiał zainicjować dźwięku z karty, dopiero christv pomógł, ale widzę, że chris tv tez próbowałeś, więc to chyba nie to.
    BTW, ostatnio znalazłem świetny program do tv - DScaler, szczególnie polecam tym którzy mają panoramiczne monitory, bo inne programy rozciągają obraz, a w dscalerze można go obciąć, bez zmiany proporcji.
  • #11 3805900
    _Damian_
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Ja używam sterowników referencyjnych (dla winXP oczywiście). Działają z XPkiem bez problemu. Nie działa tylko kamerka (ale i tak z niej nie korzystałem) Mam PixelView BT878 Play TV PAK. Zamieszczam poniżej sterownik. Model mojej karty ma końcówkę 4E
    Załączniki:
    • 8784e.zip (2.54 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #12 3807270
    Rabi2000
    Poziom 13  
    Ja mam flyvideo 98 na BT878 i nie instaluje wogole sterownikow - uzywam moretv http://tvsoft.prv.pl albo dscaler deinterlace.sourceforge.net
    Wole dscaler bo zapisuje ustawienia w pliku a nie w rejestrze i np. po formacie nie musze nic ustawiac.
  • #13 3807393
    _Damian_
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    No, ale, czy w MoreTV albo Dscalerze działa pilot?
  • #14 3808198
    krzyżak
    Poziom 19  
    Pożyczyłem od kumpla kartę winfast 2000xp na chipie 878 i mam problem z More tv- znajduje mi tylko 2 kanały c+(niebieski) i tvp2. Znalazłem gdzieś na forum co mam wpisać w ustawieniach More tv , ale lipa obojętnie co bym nie wpisał i czego nie wybrał zawsze łapie tylko te 2 kanały.Ręce opadają .

Pozdrawiam i czekam na jakieś info.

Pokombinowałem i znalazłem alternatywę. Korzystam z K-Tv no i more tv.
    Odpalam K-tv znajduje kanał który mnie interesuje ,następnie wyłączam k-tv,odpalam more tv i on przechwytuje sygnał i vuala.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwane są sterowniki do karty telewizyjnej PixelView BT878 FM działające pod systemem Windows XP. Użytkownicy sugerują wypróbowanie uniwersalnych sterowników dostępnych na stronach takich jak pobieralnia.pl oraz oficjalnej strony producenta Prolink. Wskazano, że dokładny model karty, często nadrukowany na urządzeniu, jest kluczowy do znalezienia odpowiednich sterowników. Polecane są programy do obsługi karty, takie jak MoreTV, FMRadio28, ChrisTV, K-TV oraz DScaler, z których niektóre mają problemy z dźwiękiem pod XP. Zalecane są także tweakowane sterowniki z iulabs oraz sterowniki referencyjne dla Windows XP, które działają stabilnie z kartą PixelView BT878 Play TV PAK (model z końcówką 4E). Użytkownicy zgłaszają problemy z dźwiękiem i obsługą pilota w różnych aplikacjach. Alternatywne rozwiązania obejmują użycie K-TV do wyszukiwania kanałów, a następnie przechwytywanie sygnału w MoreTV. W dyskusji pojawiły się także inne karty na chipach BT848 i BT878, np. AverMedia TV Capture 95 oraz WinFast 2000XP, z podobnymi problemami sterownikowymi pod Windows XP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA