Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Tuner TV] Sterowniki zainstalowane, ale nie widzi karty

Vitoss 18 May 2007 18:18 2675 4
    Vitoss
    Level 12  
    Witam,
    Wymieniłem dysk w komputerze i musiałem na nowo wgrać wszystkie dane. Wgrałem sterowniki do mojej karty TV - PixelView PlayTV PAK, jednak pojawił się problem, bo pomimo właściwego wgrania sterowników i komunikatów, że sprzęt został zainstalowany prawidłowo - żaden program nie widzi mojej karty :| XP SP2 wykrył sprzęt, jest on również całkowicie sprawny, a tu taki problem ze sterownikami... Korzystam z driverów WDM dostępnych m.in. tutaj i dotychczas nie było problemów na XP'ku (przy win98/me używałem normalnych sterowników dostarczonych przez producenta). Korzystałem też z aplikacji K!TV (KastorTV), a do obsługi pilota bRemote i jak na razie konfiguracja taka sprawowała się wspaniale. Teraz żaden z tych programów nie widzi mojej karty. Zmieniałem też sterowniki, wgrywałem inne (również te od Prolinka), instalowałem też inne programy (poza K!TV - BorgTV, JTV, DScaler), ale żaden nie widzi mojej karty - nawet bRemote. Jak można sprawić, aby programy widziały kartę?

taki mam komunikat w K!TV (gdy wybieram WDM, według zaleceń, to wiesza się program)

zainstalowane sterowniki do karty, której nie widzi system
  • Helpful post
    adamowicz
    Level 21  
    Witam.
    Miałem problem podobnego typu. Pracowałem na Win 98 i małem kartę TV opartą na BT 878. Oprogramowanie Pixel View. Pod XP nie chciało ruszyć. Troche pogoglowałem i znalazłem kilka programów ze sterownikami obsługujących karty na tym samym układzie BT878 tyle,że pod XP. Jeden z nich po zainstalowaniu zobaczył kartę i mimo, iż sterowniki nie przeszły testu zgodności z systemem to karta dział działa. proponuję zastosować tą samą metodę. Siedziałem kilka dni przy tym problemie ale dopiąłem swego. Mogę podesłać te programy na PW
    Pozdrawiam
    Rabi2000
    Level 13  
    Przecież oprogramowanie typu moretv, dscaler nie wykrywa automatycznie karty i ustawień tylko samemu trzeba odpowiednie parametry w opcjach z listy wybrać.
    moskit87
    Level 15  
    Sprawdź czy IRQ nie jest takie same jak w innych urządzeniach (Sprawdź czy nie ma komplikacji z IRQ)
    krzyżak
    Level 19  
    Witam !
    Miałem taki sam problem z kartą avermedia bt 848 pod xp. Po instalacji sterów(przeróżnych) ,żaden program typu k-tv , jtv, avermedia nie ruszył. Natomiast More tv działało ,ale nie było głosu.
    Moja recepta była taka , że zrobiłem małą partycje i zainstalowałem win me.

ps. wydaje mi się ,że z bt878 powinno pójść na xp`eku.
    Pozdrawiam