logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Alicante CD30 - brak dźwięku w głośnikach, co może być przyczyną?

Łukasz G 19 Kwi 2007 21:21 1583 4
REKLAMA
  • #1 3803229
    Łukasz G
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Jak w temacie po włączeniu radia nic nie słychać w głośnikach. nie wiem co się stało bo kiedyś tak samo nie było dzwięku, ale po 45 minutach znowu grało. A teraz nic nie słychać od kilku dni. co morze być przyczyną???
  • REKLAMA
  • #2 3803828
    minio1
    Poziom 12  
    Witam.
    Proponuję na początek dostać się do płyty głównej,i przelutować punkty lutownicze na końcówce mocy.
    Sprawdż też inne głównie w obwodzie końcówki mocy.
    Jeśli to nie pomoże to pozostaje jej wymiana.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3818282
    Łukasz G
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Nie miałem czasu aby manipulować przy radiu. ale otóż dziwna sprawa wczoraj z ciekawości włączyłem radio, i tu moje zdziwienie bo dźwięk się pojawił i nadal jest ok. morze ktoś wie co jest przyczyną tego zachowania :?::?:
  • REKLAMA
  • #4 3819049
    minio1
    Poziom 12  
    Witam.
    Zimne luty na końcówce mocy lub w jej obwodzie tak jak już wcześniej pisałem.
    Czarne nigdy nie będzie białe.
    Pozdrawiam.
  • #5 3819655
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    zobacz czy nie przywiera głośnik do masy wtedy odzywa sie zabezpieczenie,miernik i jeden kabelek do masy auta a drugi do jakżdego kabelka głośnikowego(po stronie auta ) ma nie być przejścia -oczywiście przy rozłączonym iso ,końcówkę oczywiście dobrze jest przelutowac .Nie wiemy czy sprawdzasz w aucie czy na stole ?
REKLAMA