logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Kiel CD30 - brak dźwięku, czy to problem z procesorem?

julek 10 Lip 2007 08:56 1685 4
REKLAMA
  • #1 4067198
    julek
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Mam radio blaupunkt kiel cd30 na początku zaczęło przerywać a teraz cisza. Panel wszystko wyświetla.Czy to może być procesor?Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4067215
    binis
    Poziom 22  
    Ocena: 43
    Dlaczego zaraz procesor. Klapki precz lupa i oglądanie końcówki mocy i okolic. Jeżeli najpierw przerywało to 90 proc. że tzw. zimne luty.
  • REKLAMA
  • #3 4067246
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 485
    julek napisał:
    Mam radio blaupunkt kiel cd30 na początku zaczęło przerywać a teraz cisza. Panel wszystko wyświetla.Czy to może być procesor?Pozdrawiam.

Nikt z góry nie powie co jest, to nie forum jasnowidzenia. Na początku upewnij się że instalacja głośnikowa jest wpożądku, czy czasami gdzieś do blachy nie przywiera, jak jest ok. To rozbierz radio i obejżyj płytę bazową czy nie ma żadnych mechanicznych uszkodzeń, ew. zimnych lutów, co jest wielce prawdopodobne. Potem wykonać pomiary napięć końcówki mocy. Nie napisałeś czy głosu nie ma na tunerze i na cd, czy może tylko na tunerze?
  • REKLAMA
  • #4 4068388
    julek
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Głosu niema na tunerze i na cd, końcówka mocy przelutowana napięcia wyglądają ok.
  • #5 4765959
    Przybylski Walenty
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Witam!

przed chwilą uruchomiłem radio jw. Okazało się, że powodem ciszy w głośnikach była zmieniona zawartość pamięci. Po wgraniu dobrego softu radio ruszyło.
REKLAMA