logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Punto - benzyna w oleju, nierówna praca silnika, czarny dym

anna kot 21 Kwi 2007 19:46 2213 4
REKLAMA
  • #1 3808605
    anna kot
    Poziom 1  
    w samochodzie dostaje sie do oleju benzyna.Silnik chodzi nie równo,bardzo mocno kopci na czarno.W samochodzie wymieniłem sonde,sprawdziłem komputer,czujnik położenia wału,przepływomierz powietrza.A samochodzie dalej nic sie nie zmieniło.
  • REKLAMA
  • #2 3808713
    Elmo_pf
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Witam szanownego kolegę.
    Coś mi się wydaje że kolega będzie musiał wymienić pierścienie na tłokach, lub tez taka wymianę zlecić.

Moja diagnoza, wytarte pierścienie.
  • REKLAMA
  • #3 3809126
    kryszt44
    Poziom 17  
    Ocena: 52
    albo niema luzów na zaworach lub zawory i gniazda wypalone. Po rozebraniu silnika sprawdzić głowice i pierścionki(a tak nawiasem mówiąc ile to to ma kilosów przejechane, a może nie te paliwko).
  • REKLAMA
  • #4 3809202
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3924
    Zawsze to samo - fiat punto ale jaki, jaki wtrysk jaki typ - trzeba cos więcej napisać - popatrz trochę może wtrysk przelewa (oring albo coś innego, skoro kopci na czarno) a może to "wielopunkt" no ale piszesz ratunku a my nic nie wiemy i co mamy ci radzić !!!!!!??????
  • #5 3809785
    burza1979
    Poziom 13  
    Ocena: 51
    Robie taki po 250 tys km i powiem ci ze pownienes zaczac od zaprowadzenia autka do warsztatu. Coś mi sie zdaje że twoja nauka będzie cie słono kosztowała ,i może się skończyć "wystawionym kopytem"
    Poza tym o aucie mówi się coś więcej niż tylko punto
REKLAMA