no a wiec tak:
jakbyś był moim bratek to masz wrąbane za dawanie druta zamiast bezpieczników...LUDZIE... czy Wy musicie naprawdę widzieć lecący 10 metrów tranzystor żeby być pewnym że to On zawinił ? a więc tak na spokojnie! kup sobie rezystory ok 40 ohm 5/10 W i jak będziesz je miał

to możemy się dalej brać za naprawe:) puźnej wyjaśnie bo musze isć pozdro
EDIT: schemat czyli podstawa>>
https://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=25194ustaw potencjometr montarzowy służjący do regualacji prądu spoczynkowego w pozycji środkowej a następnie :
wylutuj wszystkie tranzystory i sprawdź je miernikiem za pomocą testera do diód

to raczej chyba wiesz jak się robie? i że Ci wskaze czy tranzystor nie jest przebity ale bez podkłądek izolujących od radiatora to na 99% jest większość przebita;)
ja już bedziesz wiedział które tranzystory do wymiany to wymień

ale nie lutuj tych 2n.../bd911,bd912 czyli końcowych tranzystorów mocy
oczywiscie wlutowane SPRAWNE tranzystory z wzmacniacza różnicowego (te tranzystory dwa połaczone razem emiterami bc416C takie w mniejszej obudowie)
oraz tranzystory sterujące tranzystorami mocy bd139/140
i przed tym wylutuj jeden koniec diody zenera i sprawdź testerem do diód

no więc jak jest wszystko sprawne ładnie bez zimnych lutów wlutowane (przypominam że tranzystory mocy nadal leżą w pudełeczku nie wlutowane!)
no i teraz by sprawdzić poprawność działania samego wzmacniacza bez stopnia mocy :
by nie wypalic znowu tych tranzystorów nowych : bierzesz te dwa rezystory co kazałem kupić ok 40 ohm koniecznie 5W bądź wyżej no i wlutowujesz w gałęzie zasilania zaraz za mostkiem je

chyba że masz tam na tych gałęziach bezpieczniki to możesz je wstawić zamiast nich ! oczywiście jedna sztuka na gałąź dodatnią i druga na ujemną

teraz pozostaje Ci : odłączyć sygnał oraz odłączyć głośnik i włączyć zasilanie i sprawdzić :
1.) jakie napięcie występuje na zaciskach głośnika dopuszczalne napięcie w granicach 50mv czym mniej tym lepiej

ale napisz ile wynosiło

2.) czy rezystory te ok 40 ohm nie grzeją się
jeśli te obie rzeczy będą prawidłowe

to wyłącz wzmacniacz

rozładuj kondensatory filtrujące najlepiej żarówką przykładasz równolegle do plusa i minusa kabelki z podłączoną żarówką ja używam (MARSO) 230V/ 70W
tak na wypadek z 5 sekund przytrzymaj tak:)
i przystąp do wlutowania tranzystorów końcowych :)zachowaj odpowiednie wyprowadzenia Bramka/Kolektor/Emiter no i potem znowu włącz wzmacniacz i sprawdź napięcie na wyjściu

w granicach 0V jeśli będzie wszystko w normie

podłącz sygnał na wejście oraz głośnik na wyjście no i już powinnien wydobywać z siebie jakiś dźwięk

teraz się troche uspokuj bo jak będzie działało to emocje wezmą góre
jeśli będzie działało to odłącz:D uspokuj swoje podniecenie

i bierz się za regulacje prądu spoczynkowego

który możesz także określić poprzez:
mierzenie spadku napięcia na dodatniej gałęzi na tym rezystorze 40 ohm :)czyli przed rezystorem kabelek a miernika i za rezystorem kabelek i liczysz tak : napięcie np. 1,000 V podzielić przez 40 (bo taka jest rezystancja tego rezystora ) i to się równa prąd jaki masz ustawiony

mnożysz razy 1000 i wychodzi Ci prąd spoczynkowy w mA nie zapomnij że muszą być jednostki układu Si czyli nie 900mV tylko 0,9 V

no czyli wzór prawo ohma się kłania :
I=U/R

no i prąd spoczynkowy ustaw tak na 40/ 50mA

najlepiej to w exelu liczyć

że piszesz sobie wzór w komórkach i podstawiasz tylko napięcie jakie masz i już masz prąd

usprawnia to życie

no jak już będzie wszystko w porządku odlutuj te duże rezystory włóż bezpieczniki i ":HUUUJAL ZDRÓW:"
pozdrawiam

mam nadzieje że jasno wyjaśniłem i zechcesz to przeczytać

pozdrawiam 16nastoLetni Kuczuś dzieczący od niedawna tą wiedzę pozdrawiam :)
EDIT:
jak będziesz coś nowego wiedział to daj znać pozdro pozdro