logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Agregat lodówkowy-problem z działaniem [pilna pomoc proszę]

ojciec cenzura 21 Kwi 2007 22:54 2703 5
REKLAMA
  • #1 3809189
    ojciec cenzura
    Poziom 11  
    Witam;

Nie wiedziałem na początku gdzie umieścić tą wiadomość ale początkujący jestem no to postanowiłem tutaj napisać. Jak coś to proszę Szanownych Modów o przeniesienie do innego działu. Mam problem z podłączeniem do sieci agregatu od lodówki. Sprawa wygląda tak, że agregat po podłączeniu do sieci załącza się na jakieś 3-5 s a później wyłącza się na pół minuty. Zmostkowałem dwa górne wyjścia kompresorka, ponieważ powinna być tam cewka (nie wiem dokładnie w jakim celu)(inny agregat firmy Predom Polar miał takie same wyjścia i konstrukcję, podłączyłem go tak samo jak tego i chodził normalnie, tzn zamiast cewki mostek i wszystko jechało) i do tych dwóch podłączyłem jeden kabelek, a do wyjścia dolnego drugi. Bardzo proszę o pomoc, mam ograniczony czas i w poniedziałek do 15:00 muszę wiedzieć jak rozwiązać ten problem.

Dodaję jeszcze zdjęcia, może tajne kody na nalepce cośkomuś powiedzą:

Agregat lodówkowy-problem z działaniem [pilna pomoc proszę] Agregat lodówkowy-problem z działaniem [pilna pomoc proszę] Agregat lodówkowy-problem z działaniem [pilna pomoc proszę]

Bardzo proszę o pomoc !!!
  • REKLAMA
  • #2 3809371
    tomahawk_
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    tam powinien byś kondensator a nie cewka
  • REKLAMA
  • #3 3809408
    Zbyszek-G
    Poziom 19  
    Ocena: 71
    Panie Kolego te trzy wyprowadzenia to dwa uzwojenia ,jedno rozruchowe drugie pracy.Ta cewka jak ją nazywasz to włącznik uzwojenia rozruchowego.W szereg z uzwojeniem pracy włączona jest ta (cewka),z chwila włączenia jest duży prąd (silnik startuje) cewka wytwarza duży strumień magnetyczny który powoduje zadziałanie styku kury podaje napięcie na uzwojenie rozruchowe. Silnik wystartował prąd zmalał zestyk odciął napięcie od uzwojenia rozruchowego,silnik pracuje tylko na uzwojeniu pracy. Tak to mniej więcej to wygląda.Jeżeli podłączysz agregat tak jak piszesz to jego minuty sa policzone.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3809960
    ojciec cenzura
    Poziom 11  
    Czyli co właściwie mam podłączyć i gdzie, bo ciężko mi to podchodzi - kondensator czy cewka czy jakieś inne cuś ???
  • REKLAMA
  • #6 3816119
    ojciec cenzura
    Poziom 11  
    Sorry że wcześniej nie odpowiadałem ale nie miałem dostępu do netu. Tak więc poszedłem za radą kolegi Tomakawka_ i zamiast mostka podłączyłem znaleziony u siebie kondensator od pralki, 450v 16pf No i że tak powiem zapierdziela jak trza !!! Jeżeli się spali to nic, kupiłem go na złomie i mogę w każdej chwili wymienić na inny. Tak więc dzięki za pomoc. KONIEC TEMATU[/url]
    Załączniki:
    • Agregat lodówkowy-problem z działaniem [pilna pomoc proszę] 1.jpg (4.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA