logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Sony KV-21C4K - obraz się przewęża, dioda miga 4 razy, co robić?

wilddziki 24 Kwi 2007 18:11 888 3
REKLAMA
  • #1 3817487
    wilddziki
    Poziom 11  
    Witam wszystkich,
    mam problem z tv. Od jakiegoś czasu dość dziwnie sie zachowuje, obraz mu sie przyweza co jakisz czas na ok 1-2 s po czym wraca do normy. Teraz to występuje coraz czesciej. Dzis jak mi tak robil to go wylaczylem a jak chcialem wlaczyc to mi mrugnela dioda 4 razy. dopiero po odlaczeniu sieci moglem go wlaczyc ponownie.
    Zimne luty zrobione nieco wczesniej. usterka jakby na jakis czas(tydzien) ustapila ale teraz jest to samo.

Dzieki za pomoc....
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4183569
    wilddziki
    Poziom 11  
    Witam ponownie,
    wracam niczym boomerang...
    W końcu znalazłem chwilę czasu i polutowałem niemal wszystko co popadnie :) i problem zniknął na jakąś chwilę. Niestety po kilku dniach usterka powróciła :'(. Znowu mi obraz się zwęża i zaciemnia, dodatkowo teraz powrót do "normalności" trwa znacznie dłużej. Ponadto po wyłączeniu TV czasami słychać stosunkowo głośne buczenie.
    Krótko mówiąc help me...
    Z czego może wynikać fakt że po grzebaniu w bebechach TV na jakiś czas jest spokój a potem znowu usterka wraca ?
  • #4 4183999
    Bogdan58
    Poziom 32  
    Ocena: 47
    Może być uszkodzony procesor wizyjny. Doraźnie można go wylutować i włożyć w podstawkę. Bywa, że problem po tym zabiegu się kończy. Wielokrotnie w rożnych modelach. układy szczególnie typu CXA powodują podobne objawy. Warto spróbować.

Pozdrowienia.
REKLAMA